УРБАНІСТИКА

13:32
Увечері 30 грудня в Одесі відкрили без зайвих урочистостей новорічну ялинку. Вона стоїть на вулиці Дерибасівській.
21:00
Минулої ночі в Одесі зі своїх місць остаточно прибрали пам'ятники російській імператриці Катерині ІІ та її полководцю Олександру Суворову. Що їх чекає далі та яке значення мають ці люди для історії Одеси?
11:39
Показуємо, як виглядає центр Одеси на світанку.
09:25
В рамках дерашизації та деколонізації одеських топонімів нову назву отримає Олександрівський проспект в історичному центрі міста. Також нові назви отримають і деякі інші вулиці.
20:24
30 листопада Одеська міська рада вирішила перенести на нову локацію в центрі міста пам'ятник російській імператриці. Але як тепер може виглядати Катерининська площа без цього пам'ятника?
12:30
30 листопада Одеська міськрада вирішила демонтувати пам'ятник російській імператриці в центрі міста та російському полководцю в одному з житлових масивів.
16:01
29 листопада президент України Володимир Зеленський представив заявку Одеси від імені нашої держави як кандидата на місце проведення Всесвітньої виставки у 2030 році.
18:03
24 листопада виконавчий комітет Одеської міськради підготував до сесії проект рішення про демонтаж пам'ятника російській імператриці в центрі міста та російському полководцю в одному з житлових масивів.
13:02
Задля цього мер Одеси Генадій Труханов здійснив під час війни візит до Італії, скориставшись процедурою виключення з обмежень виїзду чоловіків за кордон.
11:30
Одеські пам'ятники архітектури намагаються захистити під час війни через програму ЮНЕСКО.
13:33
6 листопада на узбережжі Одеси можна було спостерігати за першим осіннє-зимовим штормом на морі.
11:21
Доля пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ в Одесі вирішена остаточно. Його закрили деревом та готують до демонтажу.
17:08
Для завершення початої ще до війни реконструкції Деволановського узвозу в Одесі оголошений тендер на роботи з благоустрою на 61 мільйон гривень.
09:25
Вранці 2 листопада пам'ятник російській імператриці Катерині ІІ в центрі Одеси на деякий час зовсім змінив зовнішній вигляд, перетворившись на ката народу України з зашморгом в руці.
11:55
В центрі Одеси комунальники оновили розмітку на деяких вулицях в центрі міста.
17:02
Мова йде про пам'ятник російському фельдмаршалу Суворову, який стоїть у центрі Ізмаїла, а раніше стояв у Одесі.
10:18
Напередодні проект міського бюджету Одеси на 2023 рік був схваленний на засіданні виконкому.
15:35
Рішенням Виконкому Одеської міської ради комунальні споруди цивільного захисту передано від ЖКС на баланс комунальному підприємству «Сервісний центр», яке фінансується з міського бюджету.
19:09
В Одесі відбулося засідання місцевої міської історико-топонімічної комісії, яка надала міській раді рекомендацїї з перейменування майже 100 назв вулиць та провулків, які мають російське походження.
15:40
Вдень 25 жовтня в Одесі можна було побачити часткове сонячне затемнення, яке закрило Сонце більш ніж наполовину.
12:49
Наразі в Одесі мінімальна вартість паркування автомобілів на вулицях становить 20 гривень за годин.
22:03
Давайте разберемся в действительной роли императрицы Екатерины II в истории и, особенно, в ее месте в истории Одессы. Заодно - выясним, что делать с памятником в самом центре Одессы, на котором изображена "шальная императрица" и еще четверо исторических деятелей. А если коротко, то за одним исключением итогом всего ее долгого царствования был полный пушной зверь, который накрыл глубочайшим кризисом всю российскую империю в конце XVIII века.
10:43
В Одесі завершилося голосування щодо майбутньої долі пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ. Більшість віддала свій голос за варіант повного демонтажу пам'ятника.
15:15
Відтепер одесити можуть авторизуватися на міських офіційних веб-порталах через додаток "Дія". Що це означає?
17:03
Пройшло майже 8 місяців війни, а деякі пам'ятки культури в Одесі почали захищати від обстрілів. Зараз закривають зображення Петі та Гаврика.