Одеса офіційно встановила побратимські відносини з Венецією

Четверг, 10 ноября 2022, 13:02
Задля цього мер Одеси Генадій Труханов здійснив під час війни візит до Італії, скориставшись процедурою виключення з обмежень виїзду чоловіків за кордон.
Одеса офіційно встановила побратимські відносини з Венецією

Пам'ятаєте про партнерські відносини між Одесою та Венецією? А вже зараз офіційні відносини між двома містами перейшли на більш вищий рівень. Мер Одеси Геннадій Труханов під час відрядження до Італії підписав із мером міста Венеція Луїджі Бруньяро договір про побратимські відносини між містами. Про це він повідомив під час засідання виконавчого комітету Одеської міської ради 10 листопада.

Мер також продемонстрував фігуру крилатого лева - символа Венеції, яку йому подарували на честь підписання договору. "Це була ініціатива Венеції. Дуже приємно, що таке відоме на увесь світ місто проявило ініціативу, за що я вдячний меру Луїджі Бруньяро та всім венеціанцям", - сказав Одеський міський голова Геннадій Труханов на засіданні виконавчого комітету.

За словами Геннадія Труханова, під час зустрічей із мерами Венеції та Риму Одеса отримала підтримку у питанні прийняття історичного центру міста до основного списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 

У відрядженні міський голова перебував вісім календарних днів - з 2 листопада до 9 листопада й окрім Венеції відвідав також Рим. Яким чином він офіційно перетнув державний кордон в умовах обмежень військового стану - не повідомлялося.

comments powered by HyperComments