Одеські міські портали підключили до "Дії"

Четверг, 20 октября 2022, 15:15
Відтепер одесити можуть авторизуватися на міських офіційних веб-порталах через додаток "Дія". Що це означає?
Одеські міські портали підключили до "Дії"

Департамент інформації та цифрових рішень Одеської міської ради ще 3 жовтня уклав договір про приєднання до національної інтегрованої системи електронної ідентифікації з технічним адміністратором - ІСЕІ (ДП "ДІЯ"). Після цього  здійснюється опрацювання технічної документації та інтеграція відповідних онлайн-ресурсів.

Першими порталами, на яких можна авторизуватися через сервіси ІСЕІ, тобто через "Дію", було подано 29 вересня 2022 року на перші два інтернет-ресурси: 
- муніципальну онлайн-платформу «Соціально активний громадянин» citizen.omr.gov.ua
вебпортал звернень громадян з інтерактивною мапою звернень 15-35 1535.omr.gov.ua.

Планується, що незабаром до ІСЕІ буде приєднано ще 2 електронних ресурси міської ради – Депутатський портал deputat.omr.gov.ua та Вебпортал адміністративних послуг cnap.omr.gov.ua (наразі - у процесі подання заявки). У перспективі до ІСЕІ буде підключено всі онлайн-ресурси міської ради, які потребуватимуть ідентифікації особи.

Щоб авторизуватися на міських офіційних сайтах за допомогою Дія.Підпис, необхідно:
1. Обрати розділ "Дія.Підпис".
2. Відсканувати QR-код.
3. Зчитати особистий ключ шляхом сканування обличчя (перевірки за фото) та вводу паролю до особистого ключа.
4. У разі успішної автентифікації у мобільному застосунку Дія система передає ваші персональні дані, що дозволить вас ідентифікувати.

ICEI - це платформа, де можна зручно та безпечно пройти електронну ідентифікацію за допомогою е-підписів (на файловому, хмарному чи інших захищених носіях), Дія.Підпис та BankID НБУ. 
ICEI допомагає громадянам отримувати публічні послуги онлайн, користуватися електронним документообігом та спрощує ведення бізнесу. Платформа має атестат відповідності комплексної системи захисту інформації, тому персональні дані користувачів надійно захищені. 

Захист даних в ІСЕІ гарантується впровадженням комплексної системи захисту інформації відповідно до вимог законодавства у цій сфері. Персональні дані користувачів в ІСЕІ надійно захищені. 

Як працює Дія.Підпис?
Дія.Підпис – послуга електронної ідентифікації для користувачів, які отримували особистий ключ віддалено за допомогою мобільного застосунку Дія.
Дія.Підпис містить дві частини. Одна частина зберігається у вашому смартфоні, а інша — в спеціальному захищеному модулі порталу Дія.
Отримати особистий ключ віддалено за допомогою мобільного застосунку Дія мають можливість громадяни України, які є власниками ID-картки або біометричного закордонного паспорта.

 

comments powered by HyperComments