Два роки війни показали у виставці фотохудожника Бориса Бухмана

Суббота, 24 февраля 2024, 20:51
24 лютого в Одесі та напередодні цієї дати відкрилося відразу декілька фотовиставок і фотопроектів, присвячених дуже важкому ювілею - два роки від початку повномасштабної війни, яку розв'язала росія проти України. У Болгарському культурному центрі відкрилася виставка одного з найвідоміших одеських фотографів Бориса Бухмана.
Два роки війни показали у виставці фотохудожника Бориса Бухмана

Від початку великої війни Борис Бухман працював як фотограф не лише в Одесі, а й об'їздив весь Південь України - і Миколаївщину, і Херсонщину, і Запоріжжя, працюючи як на прифронтових і щойно деокупованих територіях, так і безпосередньо на лінії фронту. 

Виставка називається «731 день та 8 років війни» - хоча представлені фотографії показують весь 2023 рік війни. Це і руйнування в Одесі, це і життя людей під обстрілами на Миколаївщині і Херсонщині, це військові і цивільні, дорослі і діти. Окрема увага приділена тому, як одесити допомагають рятувати життя - своєю кров'ю.

"Кожна фотографія - це історія людської трагедії, це життя наших Героїв та Волонтерів" - зазначив Борис Бухман, відомий в Одесі як "Фотопапа". І дійсно, кожен кадр не лише показує жахи війни, руйнування і зброю - а й показує, що незважаючи ні на що, життя перемагає смерть, темрява змінюється світлом.

Також під час виставки за участю представників мерії та військового командування відбулося спецпогашення поштових марок на основі фото Бориса Бухмана.

comments powered by HyperComments