По Україні знову завдали комбінований повітряний удар

Среда, 8 мая 2024, 09:28
Цієї ночі росія завдала по Україні масованого удару дронами, крилатими і балістичними ракетами. Це було як раз у день перемоги над нацизмом у Другій світовій війні - таким чином сучасні нацисти нагадують нам про себе.
По Україні знову завдали комбінований повітряний удар

Почнемо ж ми з подій ракетного удару по Одесі, який росіяни завдали напередодні, близько 14-ї години дня. Вони випустили з літаків тактичної авіації, що перебували над Чорним морем, дві крилаті ракети типу Х-59. Обидві ракети збила ППО ще над морем.

А вже вночі 8 травня росіяни завдавали комбінований повітряний удар, задіявши стратегічну та тактичну авіацію, дрони-камікадзе та наземні пускові установки для ракет. Ще близько півночі стало відомо про зліт стратегічних бомбардувальників Ту-95.

Потім були оголошені повітряні тривоги через ракетну небезпеку. Перша була з 2:49 ночі по 6 ранку, друга - з 6:25 до 7-ї години ранку. Одеську область при цьому безпосередньо не атакували.

Були задіяні наступні засоби ураження, всього - 76 повітряних цілей:
- 45 ракет Х-101 з бомбардувальників Ту-95 - збито 33.
- 1 ракету "Кинджал" з винищувача МіГ-31, її не збивали.
- 4 ракети "Калібр" з підводного човна у Чорному морі - збиті всі 4.
- 2 балістичні ракети "Іскандер-М" з наземних пускових в Криму - їх не збивали.
- 1 крилата ракета "Іскандер-К" з Криму - її не збили
- 2 ракет Х-59 з літаків тактичної авіації над Запорізькою областю - обидві збиті.
- 21 дрон-камікадзе типу "шахед", запущених з Приморсько-Ахтарську і Курську - збито 20.

Таким чином, система ППО збила 59 повітряних цілей з загального числа 76 запущених, показавши 77% ефективності. З цього було збито 39 крилатих ракет, з 75% у цьому сегменті та 20 дронів, що дає 95% ефективності у "антишахедному" сегменті. Балістичні та аеробалістичні ракети не збивали. Слід звернути увагу на досить велику кількість не збитих ракет типу Х-101, тобто росіяни змогли скористатися відсутністю ППО у деяких районах чи сконцентрували удар у деяких точках, де ППО вже за кількістю не змогла відреагувати на всі цілі.

Це вже п'ятий масований обстріл енергетичних об'єктів за останні півтора місяці. "Укренерго" заявляє, що є пошкодження об'єктів генерації. Також у компанії заявили, що був приліт об'єктом енергетики до "одного з центральних регіонів".

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що було атаковано об'єкти енергетики у шести областях. “Знову масована атака на нашу енергетику. Атаковано об'єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях”, - заявив Галущенко.

У Київській області (Броварський район) був приліт об'єктом цивільної інфраструктури, постраждали двоє людей, заявив голова Броварів. Водночас, глава області заявив, що прильотів по об'єктах немає, але було падіння уламків у чотирьох місцях. Пошкоджено електромережі.

На Кіровоградщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури Олександрійського району. Травмовано дитину 8-ми років. Руйнування зазнали 13 приватних будинків і майже три десятки гаражів.

Атаковано об'єкт критичної інфраструктури у Вінницькій області.

За даними влади Львівської області, на них летіли крилаті ракети та "Кинджали". Обстрілювався район Стрия.

Також вранці 8 травня,  країна-терорист атакувала цивільну залізничну інфраструктуру у Херсоні. Внаслідок ворожих ударів пошкоджені колії та  вокзал міста. Наразі рух поїзда №121/122 Київ — Херсон — Київ залізничники тимчасово обмежили до Миколаєва. Звідти пасажирів до Херсона і зворотно везтимуть автобусами. 

comments powered by HyperComments