Урбанистика

13:10
У трьох районах Одеси будуть перейменовувати вулиці. Запустили процес громадського обговорення.
21:46
Намальований художницею Юлією Подмогіною кіт, який тримає у лапах пляшку з "коктейлем Молотова", став неофіційним символом української Одеси та бажання одеситів захищати Україну і рідне місто від російської агресії. Але художниці намагаються заборонити зображати назву міста латиницею.
11:45
За рішенням Господарського суду Одеської області незаконна забудова в Одесі у Старобазарному сквері повинна бути знесена за рахунок забудовника.
13:01
14 вересня на одеській Алеї Зірок на Театральній площі відкрили ще три зірки, присвячені трьом видатним одеситам.
19:09
В Одесі почали втілювати у життя проект з оснащення об'єктів міста інформаційними табличками з QR-кодами за ініціативою департаменту міського господарства
15:49
Незважаючи на воєнний час, одеська міська влада продовжує працювати над розробкою нового статуту міста - свого роду "конституції міського масштабу".
10:20
Міська влада оголосила про проведення 19 вересеня громадських слухань, на яких почнуть вирішувати подальшу долю пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ, який офіційно називають "засновникам Одеси".
12:15
У останні дні серпня з будинку Лібмана на розі Садової та Преображенської в Одесі зняли будівельний паркан. Реставраційні роботи частково завершені.
20:10
1 вересня традиційно вважається датою початку Другої Світової війни. Так чи це ні? З нашого "європоцентричного" методу вивчення історії - саме так. Але якщо ми подивимось дійсно на весь світ - то все буде трохи інакше. І які з подій пов'язані з Одеською областю?
09:33
ЮНЕСКО погодилася включити Одесу, тобто її історичний центр, до списку Світової культурної спадщини.
11:51
Рішенням Кабінету міністрів створили Координаційний комітет з підготовки та участі України у відборі країни-кандидата на проведення Всесвітньої виставки «Експо – 2030». Про повідомляє Одеська військова адміністрація.
11:06
Прогнозований дефіцит бюджету в Одесі зменшився. Прогнозоване зменшення надходжень теперь складає не 1,8 мільярда гривеь, а всього мільярд.
10:21
Одесская городская историко-топонимическая комиссия не смогла решить вопрос о демонтаже памятника российской императрице Екатерине II. Его отложили "на потом".
16:42
Фактично міністр культури Олександр Ткаченко висловив особисту точку зору щодо пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ в Одесі та переклав всю відповідальність на міську владу.
13:01
На минулому засіданні виконкому в Одесі прийняли рішення про архітектурний конкурс на реконструкцію Театральної площі біля Одеського оперного театру.
23:33
Увечері 14 серпня в порт Одеси увійшли два торгівельні судна - вперше з початку війни. Відразу після цього почалася гроза над морем, яку спостерігали багато одеситів.
16:48
12 серпня на сесії Арцизької міської ради прийняли рішення про перейменування вулиць у місті та громаді, а також вирішили прибрати три радянсько-російскі пам'ятники, які не мають відношення до історії Арцизу та Одеської області.
13:58
Два музеї, державний архів та обласний департамент культури отримають грант на загальну суму в 100 тисяч доларів.
09:39
Фотовиставка документальної фотографії шести українських фотографів, серед якиї п'ятеро одеситів та один киянин, розповідає про неочевидні сліди російсько-української війни. Вона відкрилася 28 липня на Одеському головпоштамті під час гасіння нової поштової марки "Добрий вечір, ми з України".
13:42
Декілька багатоповерхівок, які збудували пару років тому структури бізнесмена Аднана Ківана на території Міністерства оборони в Одесі, виявилися нахаббудом.
11:55
Мова йде про готелі "Одеса", "Моцарт", "Аркадия" та "Центральний", які належали російському бізнесмену Ігорю Аківісону та за рішенням суду передані до державного управління.
16:57
В Одесі продовжують поступово демонтувати оборонні споруди та відкривати доступ до раніше закритих районів.
19:53
В честь дня Конституции Украины в Одессе развернули огромный флаг нашей страны.
16:58
В Одессе готовят, на всякий случай, систему альтернативного водоснабжения города.
19:32
- Эврика, - позвал кого-то Архимед и плюхнулся в полную ванну шампанского...