Урбанистика

16:56
Одеський досвід організації донорства крові в умовах війни був презентований в Таллінні на конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи.
14:17
Розбираємося з датою 2 вересня (22 серпня за старим стилем), яка є а Одесі днем міста. Чому саме цей день, що зробив Аполлон Скальковський та до чого тут імператор Микола І.
11:52
У ніч на 31 серпня в Одесі можна було спостерігати незвичне астрономічне явище.
17:07
Вартість робіт з ремонту та відбудови пошкодженого прямим влученням російської ракети "Онікс" Преображенського собору в Одесі може перевищити 200 мільйонів гривень.
15:51
Мова йде про особняк Гавсевича, в якому раніше розміщувався пологовий будинок №6 і який власник фактично знищив цього літа.
17:14
В Одесі продовжується фіксація та виявлення пошкоджень внаслідок російського обстрілу в ніч на 14 серпня.
10:50
Російський повітряний удар в ніч на 14 серпня спричинив численні пошкодження будинків та пожежі.
14:14
В Одесі відбувся тендер без конкуренції на аварійний ремонт деяких ділянок греблі Хаджибейського лиману.
11:53
В Одесі з 29 липня по 1 серпня працювала місія ЮНЕСКО з визначення обсягу руйнувань та ушкоджень від російських обстрілів. Воана нарахувала 52 пошкоджених об'єкти культурної спадщини, серед яких 10 будинків, зруйнованих більш як наполовину.
11:39
Проект ООН з посилення енергетичної інфраструктури з будівництвом 4 електростанцій, встановлення трансформаторів та іншого загальною вартістю до 50 мільйонів доларів реалізують в Одесі.
16:51
Місія ЮНЕСКО, яка визначає масштаби руйнувань від російських ракетних ударів по Одесі, продовжує роботу у місті.
13:50
Судячи з повідомлення одеської мерії, кредитний рейтинг міста за версією одного з авторитетних рейтингових агентств, незважаючи на війну, залишаєтсья на стабільно високому рівні.
16:29
Вона буде визначати обсяг збитків для пам'яток історії та архітектури Одеси від російських обстрілів.
11:44
Показуємо, як саме був зруйнований Спасо-Преображенський собор в Одесі, який знищували двічі. Спочатку радянська влада у 1936 році, а згодом вже сучасна путінська росія у 2023-му.
15:15
Вчорашній російський ракетний удар по історичному центру Одеси все ж спричинив реакцію з боку ЮНЕСКО - експерти організації будуть оцінювати збитки, завдані пам'яткам архітектури.
14:40
Одеська ОВА заявляє, що внаслідок російського ракетного удару 23 липня в місті зруйновано чи пошкоджено 25 історичних будівель.
11:40
На завтрашній сесії Одеської міської ради буде розглянуто перерозподіл коштів міського бюджету з інфраструктурних проектів на оборону.
14:14
За результатами виборів Одеський археологічний музей очолить Ігор Піструїл.
15:15
Міністерство культури та правоохоронні органи вважають, що фактичне знесення будинку Гавсевича в Одесі було незаконним. Але чи зможуть вони покарати компанію, яка є власником будинку?
11:41
Стало відомо, що в Одесі зносять відому пам'ятку архітектури - занедбаний та напівзруйнований вже багато років пологовий будинок біля парку Шевченка.
11:38
28 травня Одесу залило потужною зливою.
15:25
Серед спікерів форуму GMF - Генсек НАТО Столтенберг та Віце-президент Єврокомісії Схінас.
16:10
Рішення Верховного суду скасувало попередні судові рішення щодо передачі прав власності на будинок Руссова в Одесі з муніципальної на приватну власність.
11:31
Історико-топонімічна комісія пропонує на основі перейменувань вулиць та провулків в Одесі сформувати два мікрорайони. Один - з назвами на честь українських митців, другий - з назвами на тематику промисловості.
13:57
Дерашизація одеської топоніміки продовжується. 22 травня на своєму засіданні міська історико-топонімічна комісія вирішила змінити назви біля 80 вулиць, провулків, площ, скверів та інших об'єктів в Одесі.