12 октября 2022

17:16
В цей день, але 404 роки тому, українські козаки гетьмана Петра Конашевича Сагайдачного штурмували москву. Що це взагалі було, чому тоді не змогли взяти Москву та як це вплинуло на історію України та світову історію? Саме тому нам потрібно розуміти - що саме і з якою метою привело українських козаків під стіни Москви, яка тоді була міжнародна політична ситуація.
00:08
Подбитый в Украине российский танк может быть временно установлен у посольства РФ в Берлине. Такой вердикт вынес во вторник, 11 октября, административный суд германской столицы, тем самым обязав власти города выдать соответствующее разрешение.
17:10
Швидкість зведення нового житла по запропонованій одеситами технології складає понад 120 квартир на місяць.
17:06
Уряд Канади затвердив пакет окремої військової допомоги Україні, до якого входить артилерія калібру 155 мм, камери для дронів та зимове спорядження на 500 тисяч комплектів.
16:08
Служба безопасности Украины вывела на чистую воду архерея Тульчинской и Брацлавской епархии, митрополита УПЦ МП Ионафана (в миру – Анатолий Елецких)., который оправдывал агрессию россии (т.е. убийства мирных граждан, изнасилования в Буче, пытки в Лимане, сравнивание с землей Мариуполя и прочие зверства), а также разжигал межконфессиальную вражду.
14:52
11 жовтня відбулася онлан-зустріч лідерів країн "Великої Сімки", на якій вирішили вимагати від росії виведення військ з України та припинення агресивної війни.
13:56
Системи фронтової ППО вранці 12 жовтня знищила 4 та пошкодила ще 2 російських ударних вертольоти на південному фронті.
13:38
У Київському районі Одеси більше ніж на добу відключать воду.
13:07
11 жовтня Україна отримала перші німецькі зенітно-ракетні комплекси "IRIS-T". На черзі отримання американських ЗРК "NASAMS". Вони якісно посилять системи ППО Одеси та інших великих міст України, окрім прифронтових.
14:36
На багатьох онлайн майданчиках необхідно пройти верифікацію. Більшість користувачів вважає, що це дуже нудний процес і бажають його пропустити. На етапі верифікації необхідно надавати дані про себе: контакти, адресу проживання тощо. Гемблери не хочуть цього робити, оскільки дуже багато прикладів, коли зламують бази даних і беруть кредити на чужі паспорти.
12:05
Увечері 11 та вранці 12 жовтня росіяни здійснили безуспішні для них повітряні атаки Одеської та Миколаївської областей дронами-камікадзе.
09:24
12 жовтня почався 231-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. Ми маємо гарні новини з Одеси та про військову допомогу Україні. Однак є і певні побоювання про подальшу ескалацію і напруженість подій.
09:21
На сайте правительства Великобритании опубликовано совместнон заявление лидеров стран "Большой семерки" по Украине.
09:06
Повідомляємо про події на фронтах станом на ранок 12 жовтня на оперативною інформацією Генштабу ЗСУ.