Артилерія, камери для дронів та зимове спорядження: чим зараз допомагає Канада

Среда, 12 октября 2022, 16:06
Уряд Канади затвердив пакет окремої військової допомоги Україні, до якого входить артилерія калібру 155 мм, камери для дронів та зимове спорядження на 500 тисяч комплектів.
Артилерія, камери для дронів та зимове спорядження: чим зараз допомагає Канада

Канада, за інформацією міністра оборони Аніти Ананд, погодила на урядовому рівні нову програму військової допомоги Україні. Про це повідомили під час зустрічі у штаб-квартирі НАТО.

Зокрема, Канада погодила прохання України та надасть артилерію стандартного калібру НАТО 155 мм. Кількість і тип гармат не називаються. Сподіваємось, це стане неприємним сюрпризом для росіян.

Інший пакет допомоги має загальну вартість до 30 мільйонів доларів. Це 500 тисяч комплектів зимового спорядження українським солдатам - шапки, рукавички, чоботи, парки на суму в 15 мільйонів доларів. Крім того, ще стільки ж витратять на закупівлю камер для дронів.

Як зазначила Аніта Ананд, це продовження вже початої допомоги, яка буде тривати і надалі. "У сфері зв'язку та супутникового зв'язку ми поставимо Україні на два мільйони доларів сервіс чотирьох супутників в партнерстві з Telesat (канадський супутниковий оператор. - Ред.) Це дасть Україні змогу ефективно підтримувати зв'язки з європейськими та північноамериканськими партнерами", - додала очільниця оборонного відомства Канади

Канада вже поставила Україні понад 50 камер для дронів канадського виробництва, і продовжуватиме це робити. Ананд запевнила, що нова партія допомоги надійде в Україну вже найближчими тижнями.

"У сфері зв'язку та супутникового зв'язку ми поставимо Україні на два мільйони доларів сервіс чотирьох супутників в партнерстві з Telesat (канадський супутниковий оператор. - Ред.) Це дасть Україні змогу ефективно підтримувати зв'язки з європейськими та північноамериканськими партнерами", - додала очільниця оборонного відомства Канади.

Деталі у нашому відеоогляді оперативної інформації за 12 жовтня.

 

comments powered by HyperComments