2 октября 2022

22:05
2 жовтня - вже 221-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. Дуже лаконічно про головне за останні два дні. Що відбувається в Одесі, як ЗСУ наступають у Луганській та Херсонській областях, що там з вступом України до НАТО.
15:30
Куба впервые обратилась к США с просьбой об экстренной помощи после того, как ураган "Иен" отключил электричество на всем острове. Об этом сообщили Wall Street Journal, Reuters.
15:28
1 жовтня в Одесі з неанонсованим візитом побувала міністр оборони Німечини Крістіна Ламбрехт. Вона пообіцяла у якнайшвидші терміни надати Україні системи ППО, в тому числі зенітно-ракетні комплекси.
15:19
Так перевел название этой заметки ("Загон для двуногого скота") на белорусский язык Google Translate. Последнее слово стало неожиданным, но из песни слов не выкинешь...
15:10
Вже 11 країн Північноатлантичного альянсу офіційно та публічно виступили за вступ до блоку України.
15:14
Примерно такими словами постпред Франции в ООН Николя де Ривьер "заткнул пасть" пресс-секретарю "Газпрома" Сергею Куприянову, которого россия пыталась выставить в роли участника прений на заседании Совбеза ООН под председательством вышеупомянутого француза.
14:47
Інформуємо про воєнні дії на фронтах станом на ранок 2 жовтня за офіційними даними Генштабу ЗСУ.