Урбанистика

17:02
Мова йде про пам'ятник російському фельдмаршалу Суворову, який стоїть у центрі Ізмаїла, а раніше стояв у Одесі.
10:18
Напередодні проект міського бюджету Одеси на 2023 рік був схваленний на засіданні виконкому.
15:35
Рішенням Виконкому Одеської міської ради комунальні споруди цивільного захисту передано від ЖКС на баланс комунальному підприємству «Сервісний центр», яке фінансується з міського бюджету.
19:09
В Одесі відбулося засідання місцевої міської історико-топонімічної комісії, яка надала міській раді рекомендацїї з перейменування майже 100 назв вулиць та провулків, які мають російське походження.
15:40
Вдень 25 жовтня в Одесі можна було побачити часткове сонячне затемнення, яке закрило Сонце більш ніж наполовину.
12:49
Наразі в Одесі мінімальна вартість паркування автомобілів на вулицях становить 20 гривень за годин.
22:03
Давайте разберемся в действительной роли императрицы Екатерины II в истории и, особенно, в ее месте в истории Одессы. Заодно - выясним, что делать с памятником в самом центре Одессы, на котором изображена "шальная императрица" и еще четверо исторических деятелей. А если коротко, то за одним исключением итогом всего ее долгого царствования был полный пушной зверь, который накрыл глубочайшим кризисом всю российскую империю в конце XVIII века.
10:43
В Одесі завершилося голосування щодо майбутньої долі пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ. Більшість віддала свій голос за варіант повного демонтажу пам'ятника.
15:15
Відтепер одесити можуть авторизуватися на міських офіційних веб-порталах через додаток "Дія". Що це означає?
17:03
Пройшло майже 8 місяців війни, а деякі пам'ятки культури в Одесі почали захищати від обстрілів. Зараз закривають зображення Петі та Гаврика.
10:15
Одеса претендує на право проведення Всесвітньої виставки «Експо-2030» - в тому випадку, якщо Україна переможе у відборі. А проект виставочного комплексу вже розробило всесвітньо відоме архітектурне бюро Zaha Hadid Architects.
21:21
Сучасна Одеса стала дійсно великим і значним містом в першу чергу завдяки тим людям, які тут поселилися багато століть тому, жили і працювали. А ці люди - не прості, це запорізькі та чорноморські козаки чи їз нащадки. Українські козаки, українці.
20:21
В цей день, але 404 роки тому, українські козаки гетьмана Петра Конашевича Сагайдачного штурмували москву. Що це взагалі було, чому тоді не змогли взяти Москву та як це вплинуло на історію України та світову історію? Саме тому нам потрібно розуміти - що саме і з якою метою привело українських козаків під стіни Москви, яка тоді була міжнародна політична ситуація.
16:54
Швидкість зведення нового житла по запропонованій одеситами технології складає понад 120 квартир на місяць.
18:57
Пройшло майже 8 місяців війни, а деякі пам'ятки культури в Одесі почали захищати від обстрілів. Маються на увазі скульптури левів у Міському саду.
15:35
Український уряд подав досьє для початку процедури включення історичного центруу Одеси до переліку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.
11:10
Одеська мерія повідомляє про завершення велосипедного маршрутуу з житлового масиву ім. Таїрова до центру міста через Фонтан.
15:35
У міністерстві культури України оприлюднили документи про заявку на включення центру Одеси до переліку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
16:16
28 вересня на сесїї міської ради депутати не змогли набрати достатньо голосів, щоб прийняти рішення про перенесення пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ до краєзнавчого музею.
12:22
28 вересня депутати Одеської міськради реорганізували структуру департаментів - замість кількох старих створили один новий, який займеться міжнародним співробітництвом, євроінтеграцією та культурою.
16:54
Заплановані на 2022 рік "стандартні" майже 50 мільйонів гривень "громадського бюджету" в Одесі використовувати не будуть та переведуть до резервного фонду.
10:18
На найближчу сесію міської ради внесено проект рішення про нові назви для шести вулиць та одного провулку у рамках загального процесу дерусифікації топоніміки Одеси.
12:34
Мер Одеси Генадій Труханов розповів про мету майбутньої реконструкції Театральної площі.
10:01
20 вересня в Одесі відбулося засідання міського виконкому, на якому розглянули єдине питання - про автомобільні парковки.
11:01
Сьогодні, 19 вересня, в Одесі відбудуться в онлайн-режимі громадські слухання, за підсумками яких міська влада буде приймати якесь рішення щодо майбутньої долі пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ. Втім, яке саме рішення буде прийняте, дуже просто передбачити - цей пам'ятник перенесуть до музею, якщо його раніше не знесуть самі мешканці Одеси.