Урбанистика

16:46
З 25 квітня на декілька днів в Одесі можна побачити табір одного з військових підрозділів Римської імперії.
14:10
Міська влада Одеси уточнила дані про пошкодження та руйнування внаслідок російського ракетного удару 20 квітня.
11:42
20 квітня після понад дворічної перерви одесити змогли прогулятися Стамбульським і Грецьким парками, а також вийти на Потьомкінські сходи.
13:25
Межі зони історичного центру Одеси, яка є спадщиною ЮНЕСКО, збільшили.
17:37
Ще з самого початку війни в Одесі було обмежено доступ до значної частини центру міста, в тому числі до Потьомкінських сходів, Стамбульського та Грецького парків.
15:01
В.о. міністра культури Ростислав Карандеєв під час поїздки до Одеси заявив, що місто отримає на відновлення зруйнованих російськими обстрілами пам'яток архітектури до 45 мільйонів євро від Італії.
16:26
Мова йде про вулицю і площу Катерининські.
12:40
Наступний етап реставрації та відновлення будинку Руссова не погоджений центральними органами ДАБІ.
18:03
5 одеських вулиць отримають назви на честь загиблих героїв України.
17:37
Для мешканція напівзруйнованої 9-поверхівки у Пересипському районі Одеси дуже суттєво збільшили обсяги компенсації за втрачене житло за державними програмами.
14:10
Повітряний удар росіян 2 березня не лише забрав життя людей та зруйнував 9-поверховий житловий будинок, а й завдав значної шкоди навколишньому середовищу.
18:18
Кожного дня бойові дії та обстріли призводять до руйнації та пошкодження тисяч об’єктів інфраструктури. Снаряди, ракети та БПЛА завдають великих збитків житловому сектору, через що українці втрачають домівки або змушені шукати тимчасовий прихисток.
13:13
Внаслідок російських обстрілів в Одеській області постраждали 119 пам'яток культурної спадщини чи архітектури.
14:04
За понад два роки війни в Одесі зазнали пошкоджень від російських обстрілів 1412 будинків, серед яких 106 пам'ятників архітектури. 4 будинки вже знесені або будуть знесені повністю.
15:07
В Одесі внаслідок російських повітряних ударів ракетами і дронами зазнали руйнувань і пошкоджень близько 100 пам'яток архітектури.
18:38
1 березня в Одесі відкрили три нові імені на "Алеї Зірок" на Театральній площі.
15:35
Будинок по вулиці Картамишевській, який було зруйновано 29 грудня 2023 року від влучення російської ракети, повністю знесуть. Він не підлягає відновленню.
13:13
Минулі вихідні були в Одесі відносно теплими з вітряною погодою. Діяло штормове попередження.
12:45
На сесії міської ради депутати не змогли набрати достатньо голосів, щоб затвердити великий пакет перейменувань вулиць Одеси.
12:36
Двопорховий старий житловий будинок по проспекту Шевченко, відомий як "Каховські казарми", пошкоджений від влучення російського дрону-камікадзе, частково демонтують - він залишиться без другого поверху в одній з частин.
13:33
В Одесі виставили на продаж будівлю кінотеатру "Одеса", яка є пам'яткою архітектури і останні понад 15 років перебуває у запустінні.
12:41
Прокуратура продовжує процес повернення у державну власність раніше незаконно приватизованих частин санаторію ім. Чкалова в Одесі.
13:21
План відновлення історичного центру Одеси за допомогою Італії розрахований на три роки і коштуватиме 45 мільйонів євро, з них 2 млн підуть на Спасо-Преображенський собор.
11:52
Міська влада Одеси планує офіційно визнати скверами дві існуючі зелені зони та визначити кордони ще трьох скверів.
13:24
Незадовго до початку війни ми писали про початок розробки проекту реставрації фасаду пам'ятки архітектури, в якому проживав письменник Микола Гоголь. Але замість реставрації виявилася незаконна перебудова зі зведенням додаткових поверхів.