В Одесі частково демонтують пошкоджений від влучення "шахеда" старий житловий будинок

Среда, 21 февраля 2024, 12:36
Двопорховий старий житловий будинок по проспекту Шевченко, відомий як "Каховські казарми", пошкоджений від влучення російського дрону-камікадзе, частково демонтують - він залишиться без другого поверху в одній з частин.
В Одесі частково демонтують пошкоджений від влучення "шахеда" старий житловий будинок

Спеціальна комісія завершила роботу з оцінки пошкоджень та прийняла рішення. Другий поверх пошкодженого крила будинку повністю демонтують, а перший відновлять. Власники квартир другого поверху отримають компенсацію на придбання нової квартири. Очікується, що оцінена комісією сума становитиме близько $1300 за квадратний метр.

Для інших власників квартир, майно яких постраждало, держава передбачає виплати. "Механізм у держави абсолютно чіткий, усі отримають. Держава дозволяє виплати до 350 тисяч гривень за пошкоджене майно. За знищене майно зовсім інша процедура", – додав заступник директора департаменту благоустрою міста Євген Денисов.

У будинку на проспекті Шевченка увечері 24 січня внаслідок влучення російського дрону-камікадзе повністю зруйновано дах, пошкоджено стіни, вікна та двері. За словами місцевих жителів, дрон "приземлився" прямо на дах будинку. "Дах, стеля, балки - повністю все впало" - розповіли люди.

Сам будинок зведений у 1895 р. як казарма, після Другої світової війни переобладнаний у житловий будинок.

comments powered by HyperComments