В Одесі знову продають будівлю закинутого кінотеатру

Вторник, 20 февраля 2024, 13:33
В Одесі виставили на продаж будівлю кінотеатру "Одеса", яка є пам'яткою архітектури і останні понад 15 років перебуває у запустінні.
В Одесі знову продають будівлю закинутого кінотеатру

Будівлю кінотеатра "Одеса" на розі Соборної площі та вулиці Спиридонівської, який стоїть без використання як мінімум з 2008 року, знову виставили на продаж за вартістю 1,85 мільйони доларів.

Рієлтори стверджують, що це був колись "ліцей", що на цій будівлі вже "споруджено" "величезний скляний куб" та створено готель на 139 номерів - на основі інформації про так і не здійснений проект реконструкції ще 2010 року. Але насправді ніяких робіт з реконструкції з того часу не проводилося.

Сама будівля кінотеатру споруджена у 1908-1909 рр.як гарнізонний будинок офіцерів Одеського військового округу та економічного товариства у стилі неоренесансу по проекту архітектора Тимофія Янчіса. Будинок зазнав значних ушкоджень під час Другої світової війни, фактично від нього залишився лише фасад - його у 1942 р. підірвали партизани. Відновлено за проектом архітекторів Л. Глазунової та Л. Краковської як багатозальний кінотеатр у 1964 році. З часів економічної кризи 2008 р. кінотеатр не працює, а сама будівля стоїть закинутою, періодично змінює власників.  

comments powered by HyperComments