Одеські депутати не змогли перейменувати низку вулиць

Четверг, 22 февраля 2024, 12:45
На сесії міської ради депутати не змогли набрати достатньо голосів, щоб затвердити великий пакет перейменувань вулиць Одеси.
Одеські депутати не змогли перейменувати низку вулиць

На сесії Одеської міської ради  21 лютого, депутати не прийняли рішення щодо затвердження нових назв для понад 100 вулиць, провулків та інших топонімів міста, які підпадають під дію закону про деколонізацію та були названі на честь різноманітних російських, радянських діячів та російських топонімів. 

На розгляд депутатів було винесено питання перейменування понад 100 об'єктів топоніміки міста згідно з вимогами законодавства про деколонізацію. Нові назви були затверджені Історико-топонімічною комісією Одеської міськради, а також мешканці міста висловили свої пропозиції шляхом онлайн-голосування.

Проєкт рішення з остаточним списком нових назв не був опублікований на веб-сайті міської ради. У попередньому проєкті зазначено було 83 топоніми, включаючи перейменування вулиці Генерала Бочарова на честь Героя України Владислава Бувалкіна, вулиці Льва Толстого на честь письменника Шолом-Алейхема, площі Льва Толстого - на честь письменника Менделе Мойхер-Сфоріма..

За словами депутатів, які виступали під час сесії, до остаточного списку також увійшли топоніми, що були визначені під час останнього голосування одеситів. Серед них чотири вулиці, які отримали назви на честь загиблих військових, які були нагороджені званням "Герой України", а також нові назви для площі та вулиці Льва Толстого. 

При цьому сесія супроводжувалася акцією військових ветеранів, які вимагали не називати на честь загиблих героїв України відверто другорядні за своїм значенням вулиці та провулки на околицях Одеси.

comments powered by HyperComments