24 февраля 2023

20:33
Ось і закінчився перший рік повномасштабної війни. Ворог, тобто росія, не зміг перемогти Україну, не зміг захопити Одесу. Навіть очікуваного на сьогодні, "присвяченого" у лапках до річниці ракетного удару вони не спромоглися завдати. Тому трохи аналізу - що відбувалося за цей рік, і на які періоди або фази можна розбити війну.
19:15
В річницю початку повномасштабної війни росії проти України в Одесі відкрилася виставка відомого фотохудожника Бориса Бухмана "Шляхами до Перемоги".
20:01
За словами міністра оборони Великобританії Бена Уоллеса, Україна може отримати бойові літаки радянських типів від тих європейських країн, у які вони є. А сама Великобританія тоді може профінансувати для них закупівлю британських винищувачів Typhoon.
20:10
В Объединенных Арабских Эмиратах не существует понятий ВНЖ или ПМЖ. Вместо этого там используют понятие “резидентская виза”. Ее выдают на срок от 1 до 10 лет. Срок зависит от основания, на котором иностранец получает документ: путем обучения, трудоустройства либо капиталовложений в экономику. ВНЖ в ОАЭ может оформить практически любой иностранец, для этого необходимо лишь выбрать подходящий вариант для резидентства.
14:29
24 лютого у Київ прибув з офіційним візитом прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Одночасно стало відомо, що до України вже доставили перші танки Leopard 2 з числа тих, щр надала Польща.
13:56
Служба автодоріг Одеської області повідомила про запуск двох комплексів зважування WiM (Weight-in-motion) на дорогах південної частини регіону.
14:00
24 лютого, у річницю початку війни росією проти України, США повідомили про новий пакет військової допомоги Україні на 2 мільярди доларів.
11:56
Протягом року війни росія втратила лише загиблими більше 146 тисяч особин загиблими, а разом з пораненими це дає змогу робити висновок про повне знищення всього кадрового складу сухопутних сил російської армії.
13:09
СБУ знешкодила агентуру фсб, яка «наводила» російські ракети на лікарні у південних регіонах України - у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях. Під час оперативних дій затримано 6-х російських агентів.
10:54
На сайте МИД Китая появился некий "документ", который можно назвать планом примирения воюющих в Украине сторон с большой натяжкой. В глаза сразу бросается отсутствие слова "война", словно российская армия занимается в Украине игрой в шашки "го". Как только не извращаются китайские дипломаты ("конфликт", "украинский кризис" и т.д.), но войну войной не называют.
09:12
23 лютого ООН вирішальною більшістю голосів прийняла резолюцію, яка закликає росію припинити війну та вивести війська з України. Виявилося, що в ООН є цілих 7 держав, які вважають, що розпочату росією війну треба продовжувати.
09:15
На 24 лютого «Укренерго» не надавав обмежень споживання електроенергії. Однак в місті Одеса залишаються мережеві обмеження.
08:29
Минув рік з початку повномасштабної війни. Повідомляємо про головні події на фронті станом на ранок 24 лютого 2023 року за офіційними даними Генштабу ЗСУ.