Прем'єр Польщі приїхав до України і повідомив про доставку танків Leopard 2

Пятница, 24 февраля 2023, 14:40
24 лютого у Київ прибув з офіційним візитом прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Одночасно стало відомо, що до України вже доставили перші танки Leopard 2 з числа тих, щр надала Польща.
Прем'єр Польщі приїхав до України і повідомив про доставку танків Leopard 2

Сьогодні, 24 лютого, у Києві перебуває з візитом польський прем'єр Матеуш Моравецький. Він приїхав не з порожніми руками, а з першими танками німецького виробництва Leopard 2, які у кількості 14 одиниць однією з перших пообіцяла надати Україні Польща.

Про те, що Польща відправила в Україну перші танки Leopard 2 і вони вже прибули до країни також повідомив міністр оборони Маріуш Блащак під час засідання ради безпеки.

Інформацію про передачу танків напередодні також підтвердив речник уряду Польщі Мюллер у твіттері. "Перші Leopard з Польщі поїхали до наших сусідів з України. Паралельно виконуємо подальші поставки та замовлення для польської армії", – йдеться в повідомленні.

Leopard 2 оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою виробництва Rheinmetall, як у танка M1 Abrams. Її боєзапас складає 27 снарядів, у кормі башти є ще 15 додаткових снарядів. "Леопарди" здатні влучати в цілі на відстані у 2 км. Також танк оснащений двома кулеметами. Німецькі, швейцарські та голландські моделі використовують різні типи цієї зброї. На борту Leopard 2 є 4750 патронів до кулеметів.

comments powered by HyperComments