31 липня 2023

12:21
Підсумовуємо основні воєнні події за липень 2023 року. Це контрнаступ ЗСУ, це припинення зернових угод та масовані обстріли Одеси, Одеської області та багатьох інших міст України, це постачання нової зброї Україні та зовнішньополітичне фіаско путіна. Коротко про головне.
15:34
Залізничний транзит через Молдову наразі дуже важливий для відправників вантажів, які прямують в українські дунайські порти Рені та Ізмаїл на півдні Одеської області.
12:07
сторонников военного переворота в Нигере прошли маршем по столице Ниамей с осуждением Франции за ее колониальное прошлое. При этом они размахивали флагами России, несли плакаты с надписью "Долой Францию", выкрикивали лозунги в поддержку путина и подожгли дверь во французское посольство, после чего армия разогнала толпу, передает в воскресенье, 30 июля, агентство AP.
12:02
Один з ліквідованих шахрайських кол-центрів був розташований у приміщенні, де раніше був волонтерський центр та офіційний гуманітарний штаб обласної адміністраціїю.
10:26
Міська влада Одеси планує за кошти міського бюджету та державного бюджету збудувати велику ділянку водопроводу - фактично для приватної компанії, яка контролює одеський водопровід.
10:41
Судноплавство в дунайських портах Одеської області Рені та Ізмаїл ускладнюється через російські обстріли інфраструктури та зниження рівня води внаслідок сезонного обміління Дунаю
10:33
Загальна вартість російських ракет, випущених по Одесі під час обстрілів протягом липня, складає 237 мільйонів доларів.
11:10
Силы обороны Украины с начала контрнаступления освободили 241,7 квадратных км территории страны. Об этом 31 июля в Telegram заявила замминистра обороны Украины Анна Маляр.
10:58
Вночі та вранці 31 липня росіяни завдали ударів ракетами та з РСЗВ "Град" по містам Харків, Херсон і Кривий Ріг.
10:12
Трамвайні маршрути №7 та №27 відновили роботу в житловому масиві Таїрова вже за новою схемою.
09:24
Журналисты американской телерадиокомпании CNN побывали на секретной украинской военной базе, где испытывают морские дроны.
09:18
Судноплавство до українських морських портів, окрім дунайських морських портів Одеської області, фактично повністю припинилося після виходу росії з зернових домовленостей, а до цього здійснювалося виключно в рамках "зернового коридору".
08:27
Інформуємо наших читачів про головні події останньої доби на фронті станом на ранок 31 липня за офіційними даними Генштабу ЗСУ.