Поліція закрила два кол-центри шахраїв в Одесі

Понедельник, 31 июля 2023, 15:15
Один з ліквідованих шахрайських кол-центрів був розташований у приміщенні, де раніше був волонтерський центр та офіційний гуманітарний штаб обласної адміністраціїю.
Поліція закрила два кол-центри шахраїв в Одесі

Напередодні в Одесі співробітники управління протидії кіберзлочинам в Одеській області Департаменту кіберполіції НПУ спільно з працівниками управління карного розшуку та слідчого управління ГУНП в Одеській області ліквідували два шахрайські кол-центри.

Представляючись працівниками різних фінансових установ, у людей випитували конференційну інформацію щодо їх банківських карток та рахунків, і щойно отримавши від довірливих громадян необхідну інформації, списували з їхніх рахунків гроші.

В рамках розпочатого провадження за частиною 3 статті 190 (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України правоохоронці провели санкціоновані обшуки у приміщеннях двох кол-центрів, звідки  вилучили понад 50 одиниць комп’ютерної техніки, мобільні телефони, обладнання SIP-телефонії та інші речі, що становлять інтерес для слідства. 

Слідчі дії тривають. Призначено низку експертиз. Наразі правоохоронці збирають докази для притягненні винних до відповідальності. 

Цікаво, що один з цих центрів був розташований в приміщенні колишнього хабу "Термінал-42" на вулиці Рішельєвській. Згодом у цьому приміщенні вже під час війни розташовувався офіційний гуманітарний штаб Одеської обласної військової адміністрації та один з великих волонтерських центрів. 

comments powered by HyperComments