18 мая 2023

21:24
Норвегія надає Україні великий пакет військової допомоги в умовах співробітництва з Великобританією. В нього входять, зокрема, гусенічні аналоги установок HIMARS.
16:10
18 травня в Одесі відзначали день вишиванки. На відміну від минулого року, в місті відбулася вишиванкова хода - без попередніх анонсів, щоб запобігти масовому скупченню людей.
15:35
У портах Миколаївської області та у Херсоні залишаються заблокованими з початку війни 14 турецьких суден. Зараз у них є можливість вийти в море.
14:39
Нежитлові будівлі Чорноморсько-Азовського виробничо-експлуатаційного управління морських шляхів вартістю близько 60 млн. грн. повернули у держвласність, повідомляє Одеська обласна прокуратура.
13:54
Новий крок у питанні передачі Україні винищувачів F-16 американської розробки. Ті європейські країни, які починають навчання на них українських пілотів та готові надати самі літаки, заявляють про вирішальну позицію США з цього приводу. У США тим часом вимальовується позиція схвалення передачі Україні наявних у європейських країнах F-16.
13:08
18 травня почалося засідання Ради безпеки ООН, скликане росією через те, що росія як країна-агресор дуже боїться контрнаступу України та заяв українських командувачів.
12:08
Внаслідок переорієнтації вантажних перевезень на дунайські порти Одеської області там відкрито вже три регулярних контейнерних лінії.
11:28
Оперативне командування "Південь" оприлюднило уточнені деталі вечірнього ракетного удару по Одесі. Всі ракети збили.
10:58
Вранці 18 травня стало відомо про підрив залізничної магістралі на лінії між Сімферополем та Севастополем у окупованому росіянами Криму. При цьому зійшли з колії декілька вагонів вантажного потяга.
16:00
Підвищений рівень холестерину може бути небезпечним для вашого здоров’я. Показники, що значно перевищують норму, збільшують ризики утворення тромбів, розвитку серцево-судинних захворювань, інфаркту та інсульту. Тому, якщо аналіз крові показує гіперхолестеринемію, варто терміново звернутися до лікаря.
22:27
Увечері 17 травня Одеса стала ціллю масованого російського ракетного удару. А вночі росіяни ще раз атакували ракетами Київ та інші регіони України.
08:42
После того, как ночью 16 мая россия атаковала Украину 18 ракетами различных типов, в том числе и шестью гиперзвуковыми "Кинжалами", украинская система ПВО все их сбила (за несколько дней до этого военные уничтожили на подлете к Киеву еще один "Кинжал"), в новосибирском Институте теоретической и прикладной механики, занимавшихся созданием гиперзвуковых летательных аппаратов, начались аресты.
08:36
Інформуємо про головні події на фронті та в Одесі за офіційними даними Генштабу ЗСУ, Одеської ОВА. Минулої ночі росіяни здійснили черговий повітряно-морський ракетний удар.