8 мая 2024

17:37
За даними британського Міноборони, росіяни провели другу модернізацію своїх авіаційних крилатих ракет Х-101.
15:17
У перші дні травня 1945 року нацистська Німеччина зазнала остаточного краху. З німецьким нацизмом було покінчено - але з його пам'яті потім виріс сучасний російський нацизм - рашизм. Згадаймо, як проходила капітуляція Німеччини та як завершилася Друга світова війна саме у Європі.
16:58
Німеччина вирішила проблеми з модернізацією танків Leopard 1 для України. Всього їх буде передано 135 одиниць до кінця 2024 року.
15:35
Так называется карточная игра, основной чертой которой является умение блефовать или разгадать обман соперников.
14:47
Олімпійський вогонь доставлять до Марселя на вітрильнику XIX століття - барку Belem.
13:50
Верховна Рада підтримала укази президента про продовження загальної мобілізації та військового стану до 12 серпня.
12:49
Любопытный "сюрпрайс" ожидает осевших в Германии Штирлицев, Исаевых и прочих Ивановых - 8-9 мая полиция Берлина запретила любую российскую символику возле советских памятников в городе и окрестностях. В эти дни на территории мемориалов в парках Трептов, Тиргартен и Шёнхольцер-Хайде и в непосредственной близости от них запрещены российские флаги, георгиевские ленточки, униформы, ордена, военные и маршевые песни, а также символы, прославляющие войну России против Украины, в том числе символ Z, говорится в полицейском предписании, обнародованном вечером в среду, 7 мая.
12:32
Мова йде про невелику кількість військових Литви, які будуть займатися навчанням українських військових.
12:09
Румунія готова передати Україні єдину наявну у неї на даний момент батарею зенітно-ракетного комплексу Patriot
11:47
Під час останнього комбінованого повітряного удару росіян частину ворожих ракет і дронів збито над південними областями України.
10:32
Во временно оккупированном Крыму возник масштабный пожар в месте вероятной дислокации российских ракетных комплексов "Искандер-М", из которых в последнее время вылетала какая-то дрянь в сторону Одессы. Об этом 6 мая сообщает "Крым.Реалии" (проект "Радіо Свобода").
10:25
Вранці 8 травня росіяни атакували залізничну інфраструктуру в Херсоні, яка відноситься до Одеської залізниці.
08:27
Цієї ночі росія завдала по Україні масованого удару дронами, крилатими і балістичними ракетами. Це було як раз у день перемоги над нацизмом у Другій світовій війні - таким чином сучасні нацисти нагадують нам про себе.
08:02
Повідомляємо про головні події останньої доби на фронті станом на ранок 8 травня 2024 р. за офіційними даними Генштабу ЗСУ. Вночі росіяни завдали комбінований повітряний удар ракетами і дронами.