28 травня 2024

20:49
Вдень 28 травня росіяни атакували Одесу балістичною ракетою.
11:11
Коли свого часу я почав цікавитися військово-морською історією - це почалося з роману Новікова-Прібоя "Цусіма", і цю морську битву відділяло від мене менше 100 років, а зараз - вже понад 120. 13 травня 1905 року за старим стилем та 27 травня - за новим. А наступного дня після бою залишки російського флоту здалися японцям. Чому тоді так сталося і що відбулося внаслідок Цусімського бою? Це не повноцінне дослідження, а суто суб'єктивний аналіз подій та причинно-наслідковиз зв'язків. Нам треба розібратися - як пройшла ця битва, чому вона взагалі відбулася та як стала можливою війна між російською та японською імперіями.
20:13
В рамках підписаної напередодні безпекової угоди Україна отримає додаткові системи ППО від Іспанії.
20:16
Артеріальний тиск є одним з ключових показників стану здоров’я людини. Він вказує на силу, з якою кров тисне на стінки артерій під час кожного удару серця. Нормальний кров’яний тиск забезпечує ефективне постачання кисню та поживних речовин до органів та тканин, що є необхідним для їх правильної функції. Проте відхилення від норми можуть вказувати на серйозні стани, такі як гіпертонія або гіпотонія. Регулярний моніторинг артеріального тиску дозволяє своєчасно виявити проблеми та запобігти можливим ускладненням.
20:21
В рамках цієї угоди Україна отримає військову допомогу у 126 мільйонів євро у 2024 році, що досить багато, враховуючи обмежені можливості Португалії.
20:24
Скандально відомий своїм хабарництвом колишній військком Одеської області Борисов був звільнений з-під варти, але пробув на волі лише кілька хвилин - його негайно затримали знову.
12:24
Бельгія зобов'язалася поставити повітряним силам України десятки багатоцільових винищувачів F-16. Перші з них прибудуть до нашої країни до кінця поточного року, інших - до 2028 року.
10:33
... мы говорим Северная Корея - подразумеваем Иран, мы говорим Иран - имеем ввиду россию...
10:21
Нідерланди залишаються однією з країн - політичних лідерів з надання Україні військової допомоги. Зараз за їх ініціативою союзники збирають з різних країн цілісну батарею зенітно-ракетного комплексу Patriot.
08:37
У ніч на 28 травня росіяни здійснили дуже обмежений повітряний удар дронами-камікадзе.
08:30
Інформуємо про головні події доби 27 травня 2024 р. на основі офіційних даних Генштабу ЗСУ.