Ракети Х-101 росіяни знову модернізували

Среда, 8 мая 2024, 18:08
За даними британського Міноборони, росіяни провели другу модернізацію своїх авіаційних крилатих ракет Х-101.
Ракети Х-101 росіяни знову модернізували

Стало відомо, що росіяни змогли провести модернізацію крилатої ракети повітряного базування Х-101. На неї встановили другу боєголовку та вже прийняли модернізовану ракету на озброєння.

Про це повідомило міністерство оборони Британії із посиланням на звіт розвідки.

За даними відомства, російські терористи намагаються модифікувати власні засоби ураження. Через високу ефективність української ППО, яка стабільно перехоплює більшу частину випущених терористами ракет, росіяни змушені битися над досягненням більшого “ефекту” ударів.

Окрім того, перед росіянами стоїть питання використання старих ракет, оскільки більш сучасні ракети вже вичерпані. Саме через це з’явилася нова модифікація Х-101. Щоправда, через посилення маси боєголовки ракети терористи вдвічі зменшили її дальність, оскільки збільшення ваги боєголовки відбувається за рахунок зменшення маси палива..

Також вказано, що друга боєголовка призначена для збільшення осколкового ураження цілі. Це дозволяє терористам переслідувати ціль вбити якнайбільше цивільних на місці влучання ракети.

Раніше росіяни модернізували крилату ракету Х-101, яка зазвичай запускається з бомбардувальників Ту-95. Ракеті значно збільшили бойову частину: тепер вона важить 800 кг проти 400 кг до цього. Це було зроблено теж за рахунок зменшення дальності польоту.

Під час сьогоднішнього нічного ракетного удару росіяни запустили 45 ракет Х-101, з яких ППО збила 33.

comments powered by HyperComments