10 мая 2024

19:39
Затриманий адміністратор у телеграм-каналі повідомляв про пересування підрозділів ЗСУ та про видачу повісток військовозобов'язаним в Одесі.
18:40
Донорство крові завжди було доброю, шляхетною справою. А сьогодні донорство набуло особливої важливості — адже вже понад два роки через повномасштабну війну потреба в донорській крові залишається вкрай високою.
15:55
Почнемо зі старого анекдото радянськіх часів. До колгоспу прислали нового ветеринара, якій вивчав мову тварин. Голова правління повів його на свинячу ферму, де той дізнався скільки та й хто вкрав комбікорму. Потім "поліглот" перевів розповідь корови, у якої доярка краде молоко. Голова був у такому захваті, що повів молодика до себе додому пообідати та заразом познайомити його зі своєю дочкою, щоб майбутня спадкоємиця не вешталася з комбайнерами. Вже біля самого будинку до них підбігла коза та почала про щось жалісно мекати. - А от її не вір, - суворо промовив голова, а потім тихенько прошепотів. - Всього один раз було, та й те по п'янці...
15:51
Заступника міського голови Білгорода-Дністровського затримали за земельні оборудки.
14:54
Україна може отримати певну кількість французьких далекобійних ракет Scalp, які є або небоєздатними, або підлягають списанню за часом виготовлення.
12:45
Аналізуємо події Другої Світової війни, того, що їй передувало та відбувалося трохи потім. Хто на кого і коли напав? І хто з ким воював.
13:47
Президент Украины Владимир Зеленский уволил начальника Управления государственной охраны (УГО) Сергея Рудя после предотвращения российских планов покушения на убийство главы страны. Об этом сообщили вечером в четверг, 9 мая, несколько украинских СМИ со ссылкой на соответствующий указ президента. Причина увольнения не была названа.
12:14
Німеччина завляє про намір викупити для України з наявних запасів США три ракетні установки HIMARS.
11:42
Підведені підсумки роботи українського морського коридору станом на початок травня.
11:13
Когда готовил эту заметку, то с удивлением узнал, что городской сумасшедший по фамилии Циолковский является самым известным жителем Калуги за всю ее 700-летнюю историю.
08:34
У ніч на 10 травня росіяни здійснили повітряний удар дронами-камікадзе у обмеженій кількості.
08:27
Інформуємо про основні події останньої доби на фронті за офіційними даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 10 травня 2024 р.