9 декабря 2022

17:01
У росії значно зменшилися можливості для ракетних ударів по Одесі та іншим містам України. Агресори вимушені по кілька тижнів збирати відносно невеликі запаси ракет.
16:54
Недавні удари українських безпілотників по російським аеродромам та Севастополю показали, що російська ППО зовсім безпорадна перед ударами дронів, які можуть навіть досягати Москви.
12:48
У нашому огляді дізнаємося про ситуацію в Одесі 9 грудня, що робиться з енергосистемою, які події відбуваються по лінії зіткнення, як росія повернули свої кораблі у бази, а Україна готує їм у відповідь флот дронів. Ну і, звісно, про міжнародну допомогу Україні. Таким є 289-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.
16:16
Після певного періоду вагань та неофіційної допомоги через посередників уряд Болгарії вирішив на державному рівні надати Україні військову допомогу у вигляді боєприпасів та легкого озброєння.
16:19
США поставлять Україні зброю проти дронів та ракети для реактивних систем залпового вогню HIMARS на суму 275 мільйонів доларів. Про це повідомляє Reuters, припускаючи, що Білий дім оголосить про це пізніше 9 грудня.
17:24
За словами президента України, судноплавство "зерновим коридором" з портів Одеської області навмисне гальмується росіянами. Знову накопичилися черги з суден, які чекають на інспекцію після виходу з портів "Великої Одеси" та на шляху до них під завантаження.
15:55
Российский дезертир из ЧВК "Вагнер" Павел Николин утверждает, что стрелял в российских полицейских в Новошахтинске, потому что не знал, что пересек границу, и думал, что перед ним украинские военные.
12:08
У Молдові йде реконструкція залізниці від вузлової станції Басарабяска до Джурджулешт, яка "транзитом" проходить через територію Одеської області біля Болграду та через Рені.
15:58
Такой была любимая поговорка моего деда Николая, погибшего в годы Второй мировой войны за 19 лет до моего рождения.
11:58
В ніч на 9 грудня на автотрасі Одеса - Київ в Одеській області зіткнувся з вантажівкою пасажирський автобус, який виконував рейс зі Львова до Одеси. Є загиблі.
10:09
9 грудня в Одесі та Одеській області діє режим екстрених відключень електроенергії
09:46
Інформуємо про головні події на фронті за офіційними даними Генштабу ЗСУ на ранок 9 грудня.