Залізниця Молдови ремонтує колії біля Одеської області (ВІДЕО)

Пятница , 9 декабря 2022, 12:05
У Молдові йде реконструкція залізниці від вузлової станції Басарабяска до Джурджулешт, яка "транзитом" проходить через територію Одеської області біля Болграду та через Рені.
Залізниця Молдови ремонтує колії біля Одеської області (ВІДЕО)

Як пише віце-прем'єр Молдови Андрій Спину, молдавська залізниця (CFM) на дільниці Тигіна (Бендери) - Басарабяска - Джурджулешти завершило геологічні дослідження та веде роботи з обстеження залізничних колій, встановлення маркерів, заміни кріплень та укладання нових залізобетонних шпал.

Зокрема, розпочато перші роботи на ділянці залізниці Абаклія - Чадир-Лунга.

"На сьогоднішній день отримано 6 тис. 406 залізобетонних шпал та 10 тис. комплектів їх скріплення. Незважаючи на логістичні складності та нестабільність цін на товари, всі матеріали та спецтехніка доставляються вчасно, що не порушує термінів реалізації проекту", - повідомляє компанія з Казахстану, відповідальна за ремонт залізничної дільниці.

На ремонт залізничної лінії Тигіна - Басарабяска - Джурджулешти було організовано відкритий тендер. У 2020 році ЄБРР та ЄІБ визнали казахстанську компанію переможцем. Загальна вартість проєкту складає близько 113 млн євро. Ця залізниця являє собою побудовану ще 1877-1878 рр. Бендеро-Галацьку лінію, яка згодом неодноразово проходила реконструкцію. Лінія проходить частково територією України в Одеській області - через Рені та біля Болграду. Залізниця перетинає кордони України та Молдови через те, що її було збудовано за імперських часів враховуючи географічні умови, а кордони з'явилися набагато пізніше.

Згідно з договірними умовами, за 4 роки компанія відновить лінію завдовжки 233 км. Після завершення реалізації проєкту можна буде зняти обмеження за вагою та швидкістю. Для вантажних потягів швидкість руху збільшиться до 90 км/год, для пасажирських - до 120 км/год.

Нещодавно була відбудована залізниця від станції Березино в Одеській області до Басарабяски у Молдові. Це зробило молдавську залізницю взагалі та на дільниці від Рені до Басарабяски важливим транзитним шляхом для вантажної логістики до портів Рені, Ізмаїл та Білгород-Дністровський в Одеській області.

comments powered by HyperComments