Що увійде до чергового пакету американської військової допомоги

Пятница, 9 декабря 2022, 14:53
США поставлять Україні зброю проти дронів та ракети для реактивних систем залпового вогню HIMARS на суму 275 мільйонів доларів. Про це повідомляє Reuters, припускаючи, що Білий дім оголосить про це пізніше 9 грудня.
Що увійде до чергового пакету американської військової допомоги

Точного переліку озброєнь агентство не наводить. Ймовірно, окрім ракет для HIMARS, ЗСУ отримають 155-міліметрові снаряди для західних гаубиць, військові автомобілі Humvee та генератори.

Новий пакет допомоги Україні виділяється в рамках схеми Presidential Drawdown Authority (PDA), за якою президент США Джозеф Байден має право відправляти озброєння без затвердження Конгресу.

Окрім того, прям зараз до України через Румунію прямує велика партія колісних бронемашин.

7 грудня профільні комітети обох палат Конгресу США погодили проєкт оборонного бюджету на 2023 рік. 2,7 мільярда доларів планується направити на збільшення потужностей з виробництва боєприпасів та тимчасове зняття деяких обмежень на контракти на їхнє постачання Україні.

1 грудня про те, що Пентагон надасть американській фірмі Raytheon Technologies контракт на 1,2 мільярда доларів за постачання шести передових зенітно-ракетних систем NASAMS, які будуть поставлені Україні, також повідомляло Reuters з посиланням на обізнане джерело.

comments powered by HyperComments