3 червня 2024

16:14
Аналізуємо ситуацію в українському небі за травень 2024 року. Як росіяни намагалися завдавати повітряні удари, наскільки ефективно працювала українська ППО.
17:41
Франція фактично дала "добро" на удари далекобійними ракетами Scalp по військовим об'єктам на російській території, в першу чергу - по ворожим авіабазам.
17:21
Попытки россии заключить с Китаем сделку по строительству газопровода "Сила Сибири - 2" зашли в тупик из-за цены газа, по которой Пекин готов закупать его у москвы. Об этом в воскресенье, 2 июня, написала газета Financial Times со ссылкой на три собственных источника, знакомых с ходом переговоров.
17:17
За перші 5 місяців 2024 року "Укрзалізниця" збільшила вантажоперевезення на 30% порівняно з таким самим періодом 2023 року.
15:34
Німеччина дозволила збивати російські літаки з наданих нею ЗРК Patriot над російською територією у рамках оборони від повітряних ударів.
15:28
Не хочу упоминать всуе Михаила Афанасьевича Булгакова, поистине гениального писателя, остававшегося верным империи даже во времена диктатуры презренного пролетариата. Скажу лишь, что при всем своем отрицательном отношении к имперству в широком смысле слова (в том числе и "империи зла"), не могу себе отказать в чтении произведений писателя, занимающего вполне заслуженное место в мировой литературе.
14:06
У росіян почали розповсюджувати фейкову інформацію про наслідки ракетного удару по Одесі вдень 2 червня.
13:57
Вранці 3 червня та вдень 2 червня росіяни здійснили ракетні удари по Одесі.
13:50
Котельня "Північна-2" в Одесі буде відремонтована за 64 мільйони гривень.
10:58
Согласно древнегреческому мифу мать Ахиллеса, Фетида, захотела сделать тело своего сына неуязвимым. Для этого она окунула его в священную реку мертвых Стикс. Но, окуная младенца в воду, мать держала его за пятку, и пятка осталась единственным уязвимым местом Ахиллеса. Впоследствии, Аполлон направил стрелу Париса именно туда и правнук Зевса был убит.
10:50
За період дії українського морського коридору з серпня 2023 року порти Одеської області як єдині діючі в Україні відправили на експорт понад 50 млн. тон вантажів.
08:45
Повідомляємо про головні події на фронтах за підсумками доби 2 червня 2024 р. на основі офіційної інформації Генштабу ЗСУ.