5 квітня 2023

16:06
На россии постоянно твердят, что хотят "отодвинуть" подальше от себя границы НАТО, что хотят обеспечить себе "безопасность" и тому подобное. Каким образом добивается этого политика путина? И что именно путин делает с россией? Маленький спойлер - путин россию ставит раком.
16:39
Саботаж з боку росії судноплавства по "зерновому коридору" з морських портів Одеської області призводить до того, що ці порти завантажені всього на третину від своїх потужностей.
15:39
Представительство Великобритании в Организации Объединенных Наций не допустило онлайн-выступления на неформальном заседании Совета Безопасности ООН российской уполномоченной по правам ребенка Марии Львовой-Беловой, ордер на арест которой выписал Международный уголовный суд. Об этом британская делегация 5 апреля сообщила в Twitter.
15:36
Україна отримує з Польщі другу партію винищувачів МіГ-29 - 4 літаки.
14:50
Китай на рівні посла у Євросоюзі офіційно заявив, що не визнає окуповані українські території російськими, а також не підтримує росію у її агресивній війні проти України.
13:44
Порт Ізмаїл за березень прийняв 88 морських суден та обробив 721 тисячу тон вантажів, що є рекордом для державного стивідора.
13:02
Вчера 45-ый президент США Дональд Трамп сначала был формально арестован, а затем официально освобожден из-под ареста в окружном уголовном суде Манхэттена в Нью-Йорке после того, как ему были предъявлены 34 пункта обвинений, содержание которых до сих пор неизвестно.
12:13
5 квітня росіяни різко збільшили число ударних кораблів у морі, що, відповідно, збільшує ризик ракетного обстрілу для Одеси та інших міст України.
11:59
На конференції Україна - НАТО буде обговорюватися питання передачі Україні винищувачів F-16 від США чи інших країн, які мають їх на озброєнні.
10:58
Обсяги перевезень вантажів залізницею у березні 2023 року зросли - до показників добового навантаення у 385 тисяч тон.
10:11
Эти слова Ленина, произнесенные более ста лет тому назад, можно смело отнести к случившемуся вчера на заседании Комиссии Украина-НАТО в Брюсселе - вопрос предоставления Украине плана действий членства (ПДЧ) в НАТО снят с повестки дня.
09:16
Аналізуємо загальну оперативну ситуацію станом на початок квітня в контексті нічної атаки дронів на Одесу, ситуації у Чорному морі, положення на фронті та вірогідності контрнаступу ЗСУ.
10:10
Повідомляємо про головні події в Одесі та на фронті станом на ранок 5 квітня за офіційною інформацією Генштабу ЗСУ та Одеської ОВА.