18 серпня 2023

16:33
О занимательной истории с зятем бывшего одесского губернатора Сергея Гриневецкого не писал разве что ленивый.
16:59
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до Ради національної безпеки та оборони України, Служби безпеки щодо трансляції російського телебачення та порушення мовного законодавства в Болградському районі на півдні Одеської області.
16:37
Данія та Нідерланди підтвердили інформацію, що США надали зелене світло для реекспорту винищувачів F-16 в Україну після того, як українські пілоти завершать курс навчання.
15:59
"Вчера ночью в 22.55 осуществлена безуспешная попытка атаковать морским безэкипажным катером корабли Черноморского флота, выполняющие задачи по контролю судоходства в юго-западной части Черного моря, в 237 км юго-западнее Севастополя", – заявило сегодня министерство нападения агрессии россии. "Неизвестный" беспилотник был якобы уничтожен огнем из бортового вооружения кораблей Черноморского флота – сторожевого корабля "Пытливый" и патрульного корабля "Василий Быков", которые "продолжают выполнять поставленные задачи".
15:14
На запланованій позачерговій сесії Білгород-Дністровської райради відсторонений судом від обов'язків голова райради спробує сам піти у відставку.
16:05
Каждый покупатель хочет купить лучшую вещь за минимальные деньги. При этом, конечно же, всегда рядом с этим желанием, лежит нежелание экономить на качестве. В автомобильных запчастях ситуация еще сложнее: в обилии тормозных колодок трудно разобраться, и поэтому нередко автолюбители ориентируются просто на цену. Однако, принцип «дороже-лучше» не всегда срабатывает. Посмотрим на ситуацию пристальнее.
13:37
Наявні на складах у Німеччині ракети для установок HIMARS з касетними бойовими частинами можуть за умови передачі Україні повністю розгромити російську армію на фронті.
13:22
В Одеській області впіймали та засудили до 8 років ув'язнення бойовика терористичної організації "лнр".
12:39
На другому корветі, який будується в Туреччині для військового флоту України, відбулася офіційна церемонія закладки.
12:15
Контейнеровоз Joseph Schulte, який 16 серпня першим вирушив тимчасовим коридором з Одеси, прибув до Стамбула.
11:01
Два російських військових корабля у Чорному морі знову були атаковані морськими дронами. Результати атаки поки що невідомі.
09:28
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про схвалення США надання Україні винищувачів F-16 від європейських країн відразу після того, як завершиться навчання українських пілотів.
09:20
Недавня російська провокація у Чорному морі зі спробою зупинки і огляду торгівельного судна зустріла різку офіційну реакцію Туреччини.
09:11
За трьома контрактами на загальну суму до 115 мільйонів доларів за рахунок Великобританії для України закуповують спеціальні системи ППО CORTEX Typhon та інші засоби.
09:06
Повідомляємо про основні події на фронті за останню добу станом на ранок 18 серпня 2023 р. за офіційною інформацією Генштабу ЗСУ.