Туреччина попередила росію про неприпустимість морського піратства

Пятница, 18 августа 2023, 10:01
Недавня російська провокація у Чорному морі зі спробою зупинки і огляду торгівельного судна зустріла різку офіційну реакцію Туреччини.
Туреччина попередила росію про неприпустимість морського піратства

Туреччина офіційно попередила росію про ризик зростання напруженості у зв'язку з незаконним оглядом росіянами цивільного судна в Чорному морі, повідомляє Центр з боротьби з дезінформацією Туреччини.

Центр боротьби з дезінформацією, що був заснований під егідою управління з комунікацій адміністрації президента Туреччини Реджепа Ердогана повідомив, що Анкара попередила Москву про ризик зростання напруженості в Чорному морі в разі повторення ситуацій, подібних до огляду російськими військовими суховантажу "Сукра Окан".

"Після вжитих щодо судна дій російській стороні було належним чином вказано на необхідність уникати подібних ініціатив, здатних посилити напруженість у Чорному морі", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 серпня поблизу турецьких територіальних вод росіяни загрозою застосування сили з військового корабля "Василь Биков" зупинили невелике торгівельне судно "Сукра Окан", яке прямувало до Ізмаїлу в Одеській області. На судно була висаджена з вертольота оглядова група, яка після огляду повернулася вертольотом на свій корабель.

comments powered by HyperComments