Іспанія надасть Україні системи ППО

Вівторок, 28 травня 2024, 16:16
В рамках підписаної напередодні безпекової угоди Україна отримає додаткові системи ППО від Іспанії.
Іспанія надасть Україні системи ППО

Україна та Іспанія домовилися про посилення ППО. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру.

"Що стосується цих угод…Зараз ППО. Серед цих угод є домовленість з країнами у яких є протиповітряні системи. Що стосується, наприклад Іспанії там я б звернув на це увагу. У нас дійсно були відповідні домовленості і буде додаткова ППО щодо конкретних систем і конкретно ракет. Я просто не хочу зараз говорити про деякі деталі поки ці системи не прийшли" - розповів Зеленський.  

27 травня Україна та Іспанія підписали двосторонню безпекову угоду, яка передбачає надання Україні 1 млрд євро військової допомоги вже у цьому році та 5 млрд євро протягом наступних трьох років.

Раніше в понеділок газета El Pais повідомила, що Іспанія зобов’язується надіслати Україні десяток зенітних ракет Patriot американського виробництва, 19 вживаних танків Leopard 2A4 німецького виробництва, а також іншу зброю іспанського виробництва, наприклад засоби для боротьби з безпілотниками і боєприпаси.

Вже відомо, що у новому пакеті військової допомоги Україні на 1.23 млрд доларів (це більше, ніж передбачено угодою, але включає раніше анонсовані обсяги озброєння) Іспанія відправить ракети для комплексу ППО «Patriot» та 19 танків Leopard 2a4. Також до нього увійдуть боєприпаси та антидронове обладнання.

comments powered by HyperComments