Відбито атаку шахедів

Пятница, 10 мая 2024, 09:32
У ніч на 10 травня росіяни здійснили повітряний удар дронами-камікадзе у обмеженій кількості.
Відбито атаку шахедів

Спочатку треба нагадати про спробу росіян напередодні вдень завдати ракетний удар по Одесі чи навколишнім населеним пунктам. За вчорашній день, 9 травня, було кілька повітряних тривог, пов'язаних з ракетною небезпекою. Під час однієї з них, близько 17 години, повідомлялося про ручки ракет у напрямку Одеси і Чорноморська. Також було чутно вибухи. Але офіційної інформації про можливі прильоти, збиття чи просто самоліквідацію  ракет досі немає.

У ніч на 10 травня 2024 року противник застосував десять ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» із території тимчасово окупованого Криму та дві зенітні керовані ракети С-300/С-400 із Бєлгородської обл. у напрямку Харкова.

Вночі в Одеській області було дві повітряні тривоги: з 1:20 по 3:27 ночі та з 3:35 до 4 години.

В результаті бойової роботи підрозділами мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України знищено всі десять ударних БпЛА у межах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Відповідно, інформації про завдану шкоду немає.

Треба звернути увагу, на те, що росіяни поновили регулярні нічні удари дронами-камікадзе, які к квітні на певний час припинилися через іранський удар по Ізраїлю та зменшення постачання дронів з Ірану на росію.

comments powered by HyperComments