Война

08:43
Інформуємо про основні події на фронті станом на ранок 23 листопада за офіційною інформацією Генштабу ЗСУ.
19:29
Наш огляд головних подій за 21 та 22 листопада присвячений, головним чином, міжнародній ізоляції російських агресорів. Однак, зазвичай, все, що було важливим в Одесі, на фронтах і у Чорному морі. Йде 272-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.
16:04
ПВК "вагнер" з росії планують долучити до списку терористичних організацій. Частина депутатів Європарламента підготувала відповідний проект рішення.
15:25
Зараз ми дізнаємося, скільки у росіян залишилося крилатих ракет.
14:39
Від початку повномасштабного вторгнення росії Україна отримала від Сполучених Штатів Америки військову допомогу на суму понад $20 млрд.
13:52
В Москве 235-й гарнизонный военный суд отправил под домашний арест на два месяца ответственного за призыв на военную службу полковника Генштаба Ивана Мертвищева, пишет «Коммерсантъ» со ссылкой на источники.
08:49
Повідомляємо про головне, що відбувається на фронті, станом на ранок 22 листопада за офіційними даними Генштабу ЗСУ.
15:05
The Washington Post сообщило, что Россия провела секретные переговоры с Ираном, в ходе которых договорилась о производстве в России иранских дронов-камикадзе, которые она использует в войне против Украины.
14:19
Постачання Україні ізраїльських високоточних ракет можливе за тої умови, якщо Іран розпочне поставки ракет до росії.
13:33
В Одесі та Одеській області за суботу та неділю значно покращили ситуацію в енергетичній сфері. Від аварійних відключень, коли 70% всього регіону сиділи без світла взагалі Одеська область перейшла ще з суботи до спланованого графіку стабілізаційних відключень. Це дає електрику майже всім на більшу частину доби та можливість якось планувати свій час. Також це означає, що енергетики, попри все, продовжують ремонтувати інфраструктуру. Хоча сьогодні в понеділок довелося знову повернутися до екстрених відключень, без графіку - тому що ситуація в енергосистемі після руйнувань внаслідок російських ударів, залишається критичною.
12:16
Україна отримала нові ракети турецького виробництва для безпілотників "Байрактар", які здатні збивати дрони та інші цілі в режимі "повітря-повітря".
10:44
В селе Киселевка Николаевской области российскими обстрелами разрушен Храм Непорочного Зачатия Пресвятой Девы Марии. 8 декабря должно было исполниться 170 лет возведения храма, каменная часовня которого была сооружена в 1852 году,
08:46
Інформуємо про основні події на фронтах станом на ранок 21 листопада за офіційними даними Генштабу ЗСУ.
20:16
У нашому огляді головних подій за 19-20 листопада - організовані росіянами акції в Одесі, ситуація на фронті та на морі, міжнародна підтримка України та що зараз з енергетикою. Вже 270 днів йде Велика Вітчизняна війна українського народу проти російських загарбників
12:37
С начала вторжения в Украину Россия потеряла уже как минимум 1500 танков, подсчитал аналитический проект Oryx, который собирает информацию о военных потерях сторон по фотографиям и видео.
09:43
Повідомляємо про головні події на фронті на ранок 20 листопада за офіційними даними Генштабу ЗСУ.
16:20
ВСУ могут войти в аннексированный Россией Крым к концу декабря, а сама война России против Украины может завершиться весной 2023 года
12:00
В июле Der Spiegel сообщал, что у ВСУ возникли проблемы с немецкими самоходными артиллерийскими установками Panzerhaubitze 2000. После применения в бою некоторые из них показывали сообщения об ошибках. В бундесвере тогда предположили, что проблемы связаны с высоким темпом ведения огня при использовании гаубиц украинскими вооруженными силами.
09:46
Інформуємо про головні події на фронті по офіційній інформації Генштабу ЗСУ станом на ранок 19 листопада.
16:47
За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, українська армія вже має перевагу в силах на фронті.
13:13
Головні події 18 листопада - енергетичний блекаут в Одесі, та і по всій Україні також, міжнародне покарання росії за все ще з 2014 року, та дещо цікаве від Ізраїлю. Це 268-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.
11:38
Влада Ізраїлю дозволила країнам-членам НАТО постачати Україні озброєння, яке містить ізраїльські компоненти, а також профінансувала закупівлю "стратегічних матеріалів" для України.
08:55
Інформуємо про головні події на фронті станом на ранок 18 листопада за офіційними даними Генштабу ЗСУ.
17:05
Після визволення Херсону лінія фронту не змінюється вже кілька днів - але є на що звернути увагу.
12:56
Більшість з випущених вранці 17 листопада по Одеській області російських ракет було збито, але є і ураження одного з об'єктів логістики.