Урбанистика

14:10
Повітряний удар росіян 2 березня не лише забрав життя людей та зруйнував 9-поверховий житловий будинок, а й завдав значної шкоди навколишньому середовищу.
18:18
Кожного дня бойові дії та обстріли призводять до руйнації та пошкодження тисяч об’єктів інфраструктури. Снаряди, ракети та БПЛА завдають великих збитків житловому сектору, через що українці втрачають домівки або змушені шукати тимчасовий прихисток.
13:13
Внаслідок російських обстрілів в Одеській області постраждали 119 пам'яток культурної спадщини чи архітектури.
14:04
За понад два роки війни в Одесі зазнали пошкоджень від російських обстрілів 1412 будинків, серед яких 106 пам'ятників архітектури. 4 будинки вже знесені або будуть знесені повністю.
15:07
В Одесі внаслідок російських повітряних ударів ракетами і дронами зазнали руйнувань і пошкоджень близько 100 пам'яток архітектури.
18:38
1 березня в Одесі відкрили три нові імені на "Алеї Зірок" на Театральній площі.
15:35
Будинок по вулиці Картамишевській, який було зруйновано 29 грудня 2023 року від влучення російської ракети, повністю знесуть. Він не підлягає відновленню.
13:13
Минулі вихідні були в Одесі відносно теплими з вітряною погодою. Діяло штормове попередження.
12:45
На сесії міської ради депутати не змогли набрати достатньо голосів, щоб затвердити великий пакет перейменувань вулиць Одеси.
12:36
Двопорховий старий житловий будинок по проспекту Шевченко, відомий як "Каховські казарми", пошкоджений від влучення російського дрону-камікадзе, частково демонтують - він залишиться без другого поверху в одній з частин.
13:33
В Одесі виставили на продаж будівлю кінотеатру "Одеса", яка є пам'яткою архітектури і останні понад 15 років перебуває у запустінні.
12:41
Прокуратура продовжує процес повернення у державну власність раніше незаконно приватизованих частин санаторію ім. Чкалова в Одесі.
13:21
План відновлення історичного центру Одеси за допомогою Італії розрахований на три роки і коштуватиме 45 мільйонів євро, з них 2 млн підуть на Спасо-Преображенський собор.
11:52
Міська влада Одеси планує офіційно визнати скверами дві існуючі зелені зони та визначити кордони ще трьох скверів.
13:24
Незадовго до початку війни ми писали про початок розробки проекту реставрації фасаду пам'ятки архітектури, в якому проживав письменник Микола Гоголь. Але замість реставрації виявилася незаконна перебудова зі зведенням додаткових поверхів.
10:10
Показуємо нашим читачам Підземну Одесу - комплекс катакомб та протиатомних сховищ часів Холодної війни під Молдаванкою.
14:01
Місцева влада та військові розповіли про наслідки нічного удару дронами-камікадзе по Одесі.
15:35
Місто-побратим Одеси Йокогама допоможе у відновленні транспортної інфраструктури, пошкодженої у нашому місті російськими обстрілами.
14:33
У одеській мерії визначилися з долею котельні у житловому масиві ім. Котовського, в якій під час урагану обвалилася димова труба.
11:40
17 січня на позачерговій сесії Одеської міської ради було прийняте рішення про фінансування з міського бюджету ремонту та відновлення пошкоджених російськими ударами житлових будинків.
17:13
Багатоповерховий житловий будинок на вулиці Середній, який було дуже серйозно пошкоджено від влучення російської ракети 29 грудня, будуть відновлювати за бюджетні кошти.
10:20
Політ на квадрокоптері над пляжами одеської Аркадії та панорами Одеси з моря. Як забудований новий спальний район Одеси, який колись був популярним курортом. У статті використані архівні зйомки 2019 року.
12:02
Показуємо у фото та відео, як виглядає Одеса у січні 2024 р. після сильної сніжної хуртовини.
12:48
Реконструкцію школи №39 на Успенській за 109 млн. грн. буде виконувати та ж сама компанія, якій восени минулого року не дали реконструювати Київський райсуд за 106 мільйонів.
17:40
В рамках процесу дерашизації одеської топоніміки міська рада розгляне кілька пропозицій від історико-топонімічної комісії і, ймовірніше за все, схвалить ці пропозиції.