24 квітня 2024

18:45
Прийнятий Конгресом США закон про військово-фінансову допомогу Україні підписано президентом - і тому він негайно вступає у силу. Відповідно, негайно відправляється і перший пакет допомоги. Що саме нададуть США зараз?
17:02
Сенат США во вторник, 23 апреля, принял законопроект, который обязывает владельца социальной сети TikTok - китайский концерн ByteDance - передать его другому собственнику. Китайской стороне предлагается продать TikTok компании, не находящейся в юрисдикции КНР. Если в течение года этого не произойдет, приложение может быть запрещено на территории США. Двумя днями ранее этот проект был одобрен нижней палатой Конгресса США.
16:31
Одеса планує доєднатися до продовження програми "Міський громадський транспорт", по якій українські міста за кредитні кошти Європейського Інвестиційного банку (ЄІБ) і Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) закуповують рухомий склад міського електротранспорту. Зараз Одеса отримує нові трамваї за цією програмою і планує придбати до 30 електробусів.
16:21
Один з найзапекліших сепаратистів серед одеських місцевих депутатів, Віктор Баранський, що був обраний від забороненої проросійської партії "опзж" - більше не є депутатом, оскільки його ще й позбавили громадянства.
16:12
Україна отримає ракети до італійсько-французького зенітно-ракетного комплексу SAMP/T, який є європейським аналогом ЗРК Patriot за сукупністю технічних характеристик.
14:53
Новий пакет британської допомоги буде містити, серед іншого. ще й високоточні плануючі авіабомби.
14:32
После очередных утренних ракетных ударов по Одессе, настроение было крайне мерзкое. Но только что появилась и хорошая новость, вселяющая оптимизм.
14:08
Орієнтовна вартість першого пакету військової допомоги США за новим законом - біля мільярда доларів. Що саме буде входити у його склад.
12:14
СБУ затримала в Одесі рецидивіста, який наводив ракети рф на будівлі Служби безпеки та прокуратури, щоб помститися за судимість.
12:12
Кто-то рассказывал, что в Северной Корее на каждого крановщика в порту Вонсан приходится два местных "чекиста" - один сидит в кабине управления (дабы крановщик не сболтнул чего лишнего), другой находится внизу, периодически поднимаясь к остальным и слушая, о чем те говорят.
11:59
Аналізуємо події ранкового ракетного удару по Одесі 24 квітня.
10:36
Залізничний рух деяких пасажирських і приміських поїздів в Одесі обмежено на декілька годин.
17:00
(от нашего специального корреспондента В.Высоцкого в Конгрессе)
09:45
У Одеській ОВА розповіли перші деталі ракетного удару, який росіяни завдали по Одесі біля 7-ї години ранку.
09:17
Сенат США схвалив виділення $61 млрд для України. Тепер документ прямує на підпис до президента Джо Байдена.'
08:41
Повідомляємо про найважливіші події останньої доби на фронті станом на ранок 24 квітня 2024 р. за офіційними даними Генштабу ЗСУ.