19 жовтня 2023

17:05
19 жовтня Верховна Рада у першому читанні підтримала урядовий законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов'язаних з росією. За це проголосували 267 депутатів.
16:42
Після отримання першої партії далекобійних ракети ATACMS їх постачання буде переведено на постійну системну основу.
16:51
Буквально вчера в сети появилось весьма любопытное сообщение о высадке украинских морских пехотинцев на левом берегу Днепра. Они заняли позиции врага в Пойме и на северной окраине Песчановки. Возможность масштабной украинской операции отмечают аналитики американского Института изучения войны (ISW).
16:22
Призначено нового заступника міського голови Одеси.
16:25
Кіберспорт стає в світі все популярнішим, Україна не є винятком. Країна активно розвивається в цій галузі. Наші кіберспортивні команди здобувають винагороди на міжнародних турнірах.
15:46
Умер Серггей Гладков, украинский актер, клоун и звукорежиссёр, неизменный участник проекта "Каламбур" и комик-трио «Магазин Фу» (вместе с Вадимом Набоковым и Татьяной Ивановой). Ему было 60 лет...
14:15
Спільна мінно-тральна група зі складу флотів Румунії та Болгарія почала операцію з пошуку мін у акваторії північно-західної та західної частини Чорного моря.
10:39
Історія з влучанням ракети у лікарню Al Ahli Arab Hospital продовжує поповнюватися новими дуже цікавими деталями. Так видання Newsweek у середу, 18 жовтня, з посиланням на джерела у американській розвідкці опубліковало справжню сенсацію - армія оборони Ізраїлю не завдавала удару по лікарні в секторі Газа. Грунтуючись на наявних зображеннях та перехоплених даних, у Міноборони США також дійшли висновку, що ракета була випущена з території сектору Газа та лише впала біля лікарні.
10:33
Американський президент Джо Байден звертається до Конгресу США з запитом про надання допомоги Україні і Ізраїлю на загальну суму у 100 мільярдів доларів, з яких 60 мільярдів заплановані для України.
10:30
Плани Швеції щодо передачі Україні сучасних, але вживаних, винищувачів Gripen, стали ще ближче до реального втілення.
10:23
Армія України, а точніше - підрозіли морської піхоти, розширили плацдарм на лівому березі Дніпра біля Херсону та ведуть наступальні дії.
10:22
(к итогам отчета вассала Пу перед императором Си)
10:10
Уряд Греції обговорює плани вантажного залізничного сполучення з Україною через Болгарію, Румунію та Молдову.
09:16
В ніч на 19 жовтня росіяни здійснили комбінований удар ракетами та безпілотниками-камікадзе.
08:00
Повідомляємо про головні події останньої доби на фронті станом на ранок 19 жовтня 2023 р. на основі офіційних даних Генштабу ЗСУ.