Транспорт

18:18
Окупанти з росії фактично відновили роботу портів Бердянська та Маріуполя для вивозу вкраденого українського зерна, а також запустили приміський пасажирський потяг з Маріуполя до Волновахи.
12:44
Вже оприлюднено попередні підсумки роботи залізниці з перевезення вантажів за першу половину 2022 року - за 6 місяців вже перевезли 9 млн. тон зернових вантажів.
09:39
Згідно з даними на вечір 11 липня, до дунайських портів Одеської області зайшли вже 8 іноземних торгівельних суден через гирло "Бистре".
15:51
Станом на 11 липня в Одесі працює вже більш як 150 одиниць електротранспорту - ми фіксуємо невелике зростання.
13:35
На думку координатора гуманітарної допомоги ООН Мартіна Гріффітса, відкриття української частини гирла Дунаю в Одеській області для судноплавства не вирішить всієї проблеми експорту зерна і спричиненою російською морською блокадою продовольчої кризи у світі.
10:54
Після відновлення пасажирського сполучення у жовтні минулого року на Гайворонській вузькоколійці, що відноситься до регіонального філіалу "Одеська залізниця" "Укрзалізниці" там перевезли вже 10 тисяч пасажирів.
15:20
З 9 липня було відновлено судноплавство українською частиною гирла Дунаю на півдні Одеської області - таким чином блокада українських портів частково прорвана.
17:34
Одеська обласна військова адміністрація оголосила тендер на закупівлю 26 шкільних автобуси за понад 63 мільйони гривень.
16:50
За словам одного з нардепів, вже з 14 липня з Одесі відійде перше за час війни торгівельне судно з експортним зерном. Однак у Адміністрації морських портів України спростовують це.
11:11
З 7 липня відновлено рух вантажних потягів по залізниці широкої колії 1520 мм, яка йде від містечка Рені Одеської області до румунського Галацу.
09:29
В умовах війни "Укрзалізниця" з 29-30 липня запускає ще один пасажирський потяг між Одесою та Харковом
16:06
За червень залізничним транспортом перевезли майже 805 тисяч тон зернових експортних вантажів.
15:20
На декількох одеських вулицях біля залізничного вокзалу відновили дорожню розмітку з велосипедними смугами.
10:15
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть кредит "Укрзалізниці" у розмірі 50 мільйонів євро для підтримки діяльності.
10:20
Після завершення масової евакуації українців залізницею наприкінці квітня залишився лише один евакуаційний пасажирський потяг. Він відправляється з міста Покровськ Донецької області.
09:43
Модернізація дунайських портів Одеської області Ізмаїлу, Рені та інших із збільшенням їх загальної пропускної здатності до 25 млн. тон вантажів щорічно потребує приблизно 200 мільйонів доларів.
14:50
За словами очільника "Укрзалізниці" Олександра Камишіна, зараз дефіциту вантажних вагонів немає, будувати нові вагони поки що не на часі, втрат майже немає, зате є конфісковані російські та білоруські вагони.
13:23
Одна з двох опцій безготівкової оплати проїзду в міському електротранспорті Одеси - QR-коди від "Приват24" вже показали більше мільйона проданих квитків.
09:43
Судноплавство до українських дунайських портів через Сулінське гирло Дунаю по території Румунії змінює режим планування - з добового на щотижневе.
18:01
Проект підвищення вартості паркування автомобілів в Одесі будуть розглядати на сесії міської ради.
17:02
Швидкісний трамвай під кодовою назвою "Північ-Південь" - це наразі майже єдиний варіант кардинального вирішення транспортних проблем Одеси. Але цей проект, про який говорять у публічному просторі вже 6 років, був розроблений ще 12 років тому - але досі так і не запущений. Частково його запустять з 28 липня 2022 р.
15:15
З державного бюджету України виділяють кошти на відновлення та будівництво дорожної та транспортної інфраструктури у розмірі 6,37 млрд. гривень, що у більшш як 13 разів більше, ніж планувалося.
10:34
Станом на ранок 4 липня в Одесі працюють на лініях 149 трамваїв та тролейбусів загалом.
16:16
Зняття блокади з українських портів Одеса, Чорноморськ та Южний може бути здійснено за допомоги Великобританії, Туреччини та Греції.
12:41
Окупаційна влада росії намагається запустити пасажирське сполучення до окупованого Херсону з Криму.