Транспорт

16:45
"Укрзалізниця" закликала мешканців прифронтових міст сходу України скористатися різними варіантами пасажирських потягів для евакуації. Один з них йде до Одеси.
14:34
У південній частині Одеської області завершили ремонт 6-кілометрової ділянки дороги між Білгородом-Дністровським та трасою "Одеса - Рені".
10:52
Автодорогу на півдні Одеської області у селищі Березине закривають для проїзду через ремонт залізничного переїзду.
18:28
Відновлення судноплавства в морських портах Одеської області планують з порту Чорноморськ - він перший на черзі. Одеса стане другою.
16:39
За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, через українську частину гирла Дунаю на півдні Одеської області пройшли вже 70 торгівельних суден.
11:01
Дещо скорочений через ремонт колій пасажирський потяг з Одеси до Рахова дещо змінює маршрут - він буде курсувати до станції Ворохта замість станції Яремче.
14:04
Незважаючи на вчорашній ракетний удар рашистів по Одесі, в Адміністрації морських портів України (АМПУ) готують до відновлення роботи порти Одеса, Чорноморськ та Южний.
23:03
22 липня сталася дуже важлива подія для України та для Одеси з того моменту, як наша держава була заблокована росією з моря під час війни, що спричинило не лише закриття судноплавства, а й стало загрозою продовольчої кризи та більш серйозних наслідків для сотень мільйонів людей у всьому світі. У Стамбулі було підписано дві багатосторонні угоди, які частково знімають цю блокаду для можливості експорту зерна морем з України.
17:33
В трьох ключових точках на дорогах Одеської області у напрямку придунайських портів і не лише там почали роботу майданчики для відстою вантажних автомобілів.
11:59
Обсяги перевалки вантажів у портах Одеської області на Дунаї зросли майже вчетверо. Зокрема, за червень порти Ізмаїл та Рені перевантажили 1,4 млн. тон.
11:08
З 19 липня 2022 року у окупованому Луганську зупинено рух тролейбусів по останньому маршруту. Таким чином, окупанти повністю ліквідували міський електротранспорт.
18:08
Продовжуються перемовини про відновлення судноплавства заради можливості експорту українського зерна з портів Одеси, Чорноморська та Южного. Є деякі попередні результати. З нашої точки зору, зняти блокаду з Одеси можна лише військовим шляхом - знищивши або вигнавши флот росії.
10:54
Німецька державна залізнична компанія Deutsche Bahn повідомила, що планує транспортувати зерно вантажними поїздами з України до портів Німеччини. При цьому зазначається, що близько 20 мільйонів тон зерна знаходиться у портах Одеси та Одеської області.
17:53
"Укртрансбезпека" повідомляє, що угода "Транспортний безвіз" дає можливість українським автоперевізникам працювати у Європі на вантажівках екологічного стандарту "Євро-3".
11:29
Для відновлення пошкодженої під час війни транспортної інфраструктури додатково перерозподілили ще 500 мільйонів гривень бюджетних коштів.
17:31
На Гайворонській вузькоколійці, що відноситься до регіонального філіалу "Одеська залізниця", йде ремонт занедбаної ще з 2019 року колії між містечками Гайворон та Голованівськ.
16:16
Адміністрація морських портів України планує поглибити судноплавний канал "Бистре" у Кілійському гирлі Дунаю на півдні Одеської області.
22:03
СБУ виявила білоруський залізничний рухомий склад, який російські агресори задіяли у агресії проти України на території Київської області.
15:34
Одна із найбільших проблем, яка стала наслідком "гарячої" фази російсько-української війни, яка точиться із 2014 року - це блокада українських морських портів, і, як наслідок, неможливість вивести із України значну частину аграрної та металургійної продукції. "Західні залізничні ворота України" виявилися неготовими до різкого зростання вантажо- і пасажиропотоків, а ціла низка транскордонних залізниць виявилася у занедбаному і непрацездатному стані.
12:32
До Адміністрації морських портів України (АМПУ) вже подано заявки на прохід суден Кілійським гирлом Дунаю у Одеській області на чотири доби вперед.
14:50
Як саме здійснюєтсья судноплавство українською частиною гирла Дуная до портів Одеської області Кілія, Ізмаїл та Рені.
11:55
Скоріш за все, даний інвестиційний проект будуть реалізовувати вже після війни.
13:13
В "Укравтодорі" оцінили масштаб збитків, завданих російським вторгненням, у майже трильйон, а якщо точніше - 954 мільярди гривень.
10:25
За даними Центру досліджень продовольства та землекористування KSE російські окупанти вкрали зерна, олії та олійних культур в Україні на загальну суму більш як 600 мільйонів доларів.
13:13
За перші півроку 2022 р. "Укрзалізниця" перевезла 85 млн. тон вантажів, що майже у два рази менше, ніж за перші 6 місяців 2021 року.