ТРАНСПОРТ

18:04
Обсяг морського експорту з великих морських портів Одеської області за майже рік роботи морського коридору досяг 55 мільйонів тон вантажів.
15:39
Через літню спеку в Одеській області обмежують рух великовантажного транспорту на дорогах.
11:58
Почалася спільна реалізація проекту з впровадження для України залізничного рухомого складу зі змінною шириною колії у співробітництві залізничних перевізників Іспанії та "Укрзалізниці".
16:36
Депутати Одеської міськради в умовах війни затвердили оновлену схему запровадження системи електронного квитка у громадському транспорту - замість коштів інвестора вирішили витратити кошти міського бюджету.
14:24
Анонсований на 20 липня перший за час війни захід до одного з морських портів Одеської області одного з контейнеровозів міжнародного оператора MSC опинився під питанням.
11:34
Одесса - крупный портовой город на юге Украины. По словам бизнес-аналитика Терещенко Романа Викторовича Трансссервис 2008, она занимает важное место в экономическом и деловом ландшафте страны. Стратегическое расположение на побережье Черного моря делает Одессу ключевым центром для торговли и логистики. Порт служит важным узлом для экспорта и импорта товаров, что стимулирует рост в городе торговых предприятий, логистических компаний и связанных с ними услуг. Но с началом войны в 2022 году, портовая инфраструктура Одессы практически утратила свое стратегическое значение, потому что постоянно находится под прицелом. Чем же живет «жемчужина Украины» сегодня и куда планирует двигаться завтра, рассказывает эксперт.
12:10
За числом реєстрації електромобілів у 2024 році Одеська область посіла третє місце в Україні.
12:04
Додатковий пасажирський поїзд призначено між Одесою і Львовом на 30 червня.
13:55
За даними посадовців "Укрзалізниці", за минулий тиждень дещо зменшилися показники перевезень та вивантаження зернових вантажів у напрямку портів Одеської області.
09:42
Одна з великих світових судноплавних компаній у липні планує відновити контейнерні перевезення до великих морських портів Одеської області.
11:30
У напрямку портів Одеської області зменшуються накопичення залізничних вантажів з зерном. При цьому загальний обсяг перевезень зернових вантажів зростає.
15:33
В рамках модернізації Українського Дунайського пароплавства вже оснастили новим двигуном.
16:16
Аналізуємо роботу громадського транспорту Одеси у 2024 році. Які є види транспорту, як організована маршрутна мережа, наскільки зручно користуватися рухомим складом, як оплачувати проїзд - відповідаємо на ці та багато інших питань.
12:29
Деякі одеські маршрутки вже можна відстежити онлайн в мобільному додатку. Зараз це поки що ті маршрутки, які пристосовані до перевезень маломобільних пасажирів на візках - низькопідлогові автобуси або автобуси з підйомниками.
15:02
На 22-23 та 30 червня призначаються додаткові пасажирські поїзди до Одеси з Києва та Львова.
12:38
З липня 2024 року буде відновлено автомобільно-пасажирське поромне сполучення з України (порт Чорноморськ Одеської області) до Грузії (порт Батумі).
10:15
Посол США в Україні Бріджіт Брінк заявила в Одесі про проміжні результати роботи Чорноморського гуманітарного морського коридору, за яким здійснюється судноплавство з великих морських портів Одеської області.
15:16
До портів Одеської області стали везти менше зерна залізницею, але вантажі швидже розвантажують
10:09
16 червня у пасажирських поїздах далекого сполучення "Укрзалізниця" перевезла 95 тисяч пасажирів, що є поки що добовим рекордом поточного року.
16:50
Компанія Maersk ставить на лінію між портом Констанца і Чорноморськом (Одеська область) четвертий контейнеровоз.
15:22
Молдова почала реконструкцію залізниці від міста Бендери (станція Тигіни) до Басарабяски, далі планується модернізувати залізницю до станції Етулія - це у напрямку на південь Одеської області до порту Рені.
10:01
Фінансування для підтримки діяльності та готовності до польотів непрацюючого міжнародного аеропорту Бориспіль буде у вигляді матеріальної допомоги від порту Південний Одеської області на суму 250 мільйонів гривень.
12:17
Діючий зараз "транспортний безвіз" України та Євросоюзу продовжать ще на рік.
15:41
Під час Міжнародної конференції відновлення URC2024, що напередодні пройшла у Берліні, Україна показала 95 проектів відновлення транспортної, передусім залізничної та портової, інфраструктури на загальну суму до 27 мільярдів доларів.
09:31
Для "Укрзалізниці" знайшли європейське фінансування для закупівлі не 30 електровозів, а 80.