Бойові дії 30-го дня війни: ворог знову обстрілює Одеську область (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Пятница, 25 марта 2022, 20:10
Агресори зазнають нищівних втрат на всіх фронтах. Але продовжують ракетні обстріли та повітряні нальоти на наші міста. 25 березня росія знову обстріляла Одеську область, а в небі неподалік від Одеси сьогодні збили три, а вчора одну крилату ракету.
Бойові дії 30-го дня війни: ворог знову обстрілює Одеську область (ВІДЕО)

Ми продовжуємо висвітлювати основні події Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників - сьогодні минає 30-й день бойових дій, 25 березня. Ворог не зміг досягнути за більш як місяць жодної своєї цілі, які планувалося здобути за 3-5 днів. Одеса залишається в тилу основних зіткнень. Але територія Одеської області та Одеси регулярно зазнає російських ракетних та артилерійських обстрілів.

За другу половину дня 24 березня та 25 березня в Одесі кілька разів оголошували повітряну тривогу. Під час таких обстрілів увечері 24 березня над Одеською областю було збито одну крилату ракету, а вдень 25 березня - ще три, про що повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук. 

Також вранці 25 березня, від 7:15 до 7:30 російський військовий корабель обстріляв приморське курортне село Санжійка поблизу Одеси, повідомляє командування ВМС України

Також у військово-морських силах зазначають про підготовку росією провокації на море. Адже той самий корабель, що сьогодні вранці обстрілював Одеську область, згодом передав сигнал про, начебто, створення 25 березня "гуманітарного коридору" для виходу іноземних торгівельних суден з українських портів. Але реальна практика нападів росіян на нейтральні торгівельні судна, коли їх обстрілювали та навіть топили, демонструє реальний стан речей: на морі росія займається піратством.

Також нагадаю, що напередодні російський флот зазнав нищівного розгрому у Бердянську. Я б назвав це "Азовською Цусімою". Від удару Збройних сил України у порту Бердянська був знищений від пожежі та серії вибухів боєприпасів великий десантний корабель "Саратов", ще два - "Цезар Куніков" та "Новочеркаськ" пошкоджені. Наразі росія намагається збільшити своє угруповання в Азовському морі, перекидаючи туди додаткові невеликі військові кораблі, в тому числі протимінні та рятувально-водолазні. Не виключено, що окупанти спробують підняти затоплені біля причалу рештки "Саратова", щоб він не захаращував порт.

Загарбники не змогли провести жодної вдалої наступальної операції. Навіть навпаки - у серії невеликих українських контрнаступів та успішної оборони росіян оточуть північно-західніше Києва, розбито під Броварами, зовсім відкинуто з території Миколаївскої області, успішно відбито всі атаки на Донбасі та під Харковом, продовжує триматись Маріуполь.

І вночі знову була славнозвісна Чорнобаївка - вже десята поспіль серія. Зараз від ракетно-артилерійського удару по цьому зачарованому місці, звідки ще не повертався живим жоден росіянин, було знищено командуючого 49-ю загальновійськовою армією південного військового округу російської федерації генерал-лейтенанта Якова Рязанцева. Там же знищили цілу мотострілецьку бригаду рф - з її складу у понад 600 солдат живими лишилися троє.

Ростуть втрати росії. За добу вони втратили ще 7 або навіть більше літаків та 1 вертоліт у повітрі. Вони втратили 31 танк, 28 різних бронемашин, 19 артсистем та РСЗВ. Їх загальні людські втрати перевищили 16 100 чоловік.

Цікаво, що, за даними журналу "Forbes", за місяць війни Україна втратила 74 танки проти 530 російських втрачених танків. Але танків в армії України стало на 43 більше - тому що 117 танків було взято як трофеї, які введені до бойвого складу підрозділів ЗСУ. І тому саме росія стає головним постачальником "беушної" військової техніки для озброєння української армії.

Змінилися позиції армій у військовому рейтингу Global Firepower Index за загальною чисельністю військ. Україна піднялась з 22-ї позиції на 19-ту. А росія поступилася статусом "другої армії світу" та "впала" аж на п'яте місце - поступаючись, послідовно, Китаю, Індії, США та навіть Північній Кореї. А це свідчить лише про одне - армія росії стрімко втрачає боєздатність, а Збройні сили України, незважаючи на втрати, нарощують свій потенціал.

 

comments powered by HyperComments