Война

21:21
Останніми днями все більше держав заявляють про наміри передачі Україні важкої бронетехніки, передусім - танків, які зможуть сформувати ударний кулак ЗСУ для рішучого наступу на російських окупантів.
10:25
Вночі 12 січня над морем неподалік від берега Одеської області збили російський розвідувальний безпілотник "Орлан-10".
08:50
Інформуємо про основні події в Одеській області та на фронтах станом на ранок 12 січня за офіційними даними Генштабу ЗСУ.
18:17
Сначала хохма, от которой "укатываюсь" несколько часов - ггенерал-оленевод Шойгу назначил прилюдно "опущенного" вагнеровцами "под шконку возле параши" генерала-лишенца Герасимова... командующим объединенной группировкой насильников, убийц и похитителей унитазов в Украине!
17:23
Але спроба розвідки території Одеської області за допомогою безпілотник завершилася для росіян повним провалом.
12:02
Пакістан долучився на офіційному рівні до тих держав, які надають допомогу Україні. Але не просто так - в обмін на боєприпаси Пакістан розраховує отримати допомогу у модернізації вертольотів.
09:33
Понятно, что пропагандистской вони вокруг "взятия" Соледара "боевыми ...растами" Пригожина будет немеренно. Вопрос лишь в том, что именно они "захватили"?
08:51
Повідомляємо про основні події на фронті станом на ранок 11 січня за офіційними даними Генштабу ЗСУ.
18:03
Министерство обороны США профинансировало контракт на $40 млн c компанией L3Harris Technologies на поставку 14 антидронных систем VAMPIRE (Vehicle Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment) "для укрепления сил безопасности Украины" . Об этом пресс-служба компании сообщила 9 января.
11:57
США розглядають варіант постачання Україні ще одного типу бойових броньованих машин - бронетранспортерів "Страйкер", які візуально схожі на бронетранспортери радянського стандарту.
09:39
В ефірі одеського телеканалу "Перший Міський" підвів підсумки 320 днів війни - оперативна інформація за 9 січня 2023 року.
08:54
Інформуємо наших читачів про головні подіії на фронтах станом на ранок 10 січня за офіційними даними Генштабу ЗСУ.
16:36
Россия с лета использует Су-57 для ударов по Украине, но атакует издалека из опасений потерять авиатехнику. Об этом министерство обороны Великобритании сообщает в Twitter 9 января со ссылкой на британскую разведку.
11:52
Опубліковано рейтинг 145 армій світу - Україна в ньому на 15 місці.
08:48
Висвітлюємо основні події на фронті станом на ранок 9 січня за офіційними даними Генштабу ЗСУ.
09:05
Інформуємо про головні події на фронтах за офіційними даними Генштабу ЗСУ на ранок 8 січня.
09:22
Повідомляємо про головні події на фронті на ранок 7 січня за офіційними даними Генштабу ЗСУ.
19:36
Україна отримує від Франції партію так званих "колісних танків" АМХ-10. Це колісна бронемашина, яка має високу швидкість, високу проходимість, легке бронювання, але важку танкову гармату - звісно, це не заміна повноцінного танку, але для деяких задач дуже потужна техніка. Німеччина таки дала згоду на постачання Україні танків "Leopard" з Іспанії та інших країн, які раніше були готові на це, але не могли через німецьку позицію. Про плани передачі Україні танків заявила Великобританія - але їй треба ці танки ще знайти.
16:30
За останні дні стало відомо про отримання Україною західних систем ППО.
14:46
Як завжди, інформую про головні події в Одесі, на фронті та у сфері міжнародного колективного знищення росії як держави-агресора. Що відбувається 6 січня, у 317-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.
09:14
Повідомляємо про головні події на фронтах на ранок 6 січня 2023 року на основі офіційної інформації Генштабу ЗСУ.
09:07
Висвітлюємо головні події, які відбуваються на фронтах станом на ранок 5 січня 2023 року по офіційній інформації Генштабу ЗСУ.
17:01
У ГУР МОУ розповіли про наявну ситуацію з використання росіянами дронів-камікадзе.
14:45
За словами міністра закордонних справ України, у найближчий час очікується постачання і бойове розгортання зенітно-ракетних комплексів Patriot.
11:41
Але українська система керування та координації військ виявилася імпровізованою, дуже дешевою на відміну від американської, яку розробляли більше 10 років та яка коштувала десятки мільярдів доларів.