Остаточна перемога в Одеській області та що там було у Великобританії (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Четверг, 7 июля 2022, 23:23
Головні події дня 7 липня в Одеській області, на фронті та у світі - 134-го дня Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. Спробуємо дуже коротко розповісти про найважливіше.
Остаточна перемога в Одеській області та що там було у Великобританії (ВІДЕО)

Одеську область декілька разів за останню добу намагались обстріляти ракетами. В результаті вранці 7 липня росіяни добилися великої перемоги, коли двома дуже дорогими авіаційними ракетами зруйнували кілька сараїв їз сільськогосподарською технікою та зерном. Молодці. Також вони стріляли по острову Зміїний, але тут трохи далі. Під час спроби одного з таких обстрілів вчора увечері відбувся справжній повітряний бій, під час якого і українські, і російські пілоти використовували авіаційні ракети класу "повітря-повітря" - без втрат але російський винищувач втік.

Згодом вранці 7 липня одесити бачили величезний стовп диму над морем. Це росіяни влучили ракетою у "летючий голландець" - молдавський танкер "Мілленіал Спіріт". який дрейфує у морі без екіпажу ще з 25 лютого, коли росіяни піратським шляхом обстріляли його вперше. І тепер це судно - екологічна бомба сповільненої дії, від наступного влучення ракети чи підриву на міні у море може розлитися до 500 тонн дизельного палива. Шо ж тут сказати, росіяни...

7 липня спецпризначенці висадилися на острів Зміїний. Спочатку одна група на підводних засобах підійшла до берега острова, трохи розмінували берег і забезпечили підхід швидкісних човнів. Потім острів обстежили, виявили до 30 одиниць знищеної ворожої техніки, встановили державний прапор України і рушили після цього назад. Адже на острові немає укриттів і залишатися там - це прикре самогубство, бо можуть обстріляти. І дійсно, через деякий час після відходу українських спецпризначенців, росіяни вгатили по причалу на острові авіаційною ракетою. Вони ж на собі знають, що тримати під час війни гарнізон на Зміїному будуть лише дурнуваті камікадзе - саме так і зробили росіяни. Таким чином зроблено ефектний фінал довгої битви за Зміїний, від якого росіян просто тіпає до усрачки. Аде сам ідеолог всього рашизму та російської геополітики Дугін сказав на початку війни, хто контролює острів Зміїний - той контролює хід історії. І саме Україна зараз контролює Зміїний і, за словами російського ідеолога, контролює хід історії.

На фронті загалом без змін. Українські війська стоять неподалік від Херсону і, теоретично, мають можливість вести обстріли - але не ведуть через те, що у Херсоні мешкають наші люди. За словами президента України Зеленського, здійснюються наші прогнози про можливість контрнаступу ЗСУ на Мелітополь. В той же час наступ росіян на кордонах Луганської області після взяття ними Лисичанська дуже послабшав - тому що вони зазнали значних втрат і наступати як раніше вже не можуть. А поки що установки HIMARS продовжують знищувати всі тили російських окупантів. 

Головна подія на зовнішньополітичному фронті - відставка британського прем'єра Бориса Джонсона, якій передували черговий внутрішньополітичний скандал його команди та відставка більшості членів уряду Великобританії. Це недобрий знак для України от прямо зараз. Але треба зауважити - при владі там залишається Консервативна партія. А Великобританія вже настільки багато вклала в обороноздатніть України та у різні санкції задля знищення росії, що змінювати свій політичний курс вже не буде - це попри її традиції. Отже, чекаємо рішучого продовження.

А поки що місцеві діячі Одеської області демонструють нам, як треба робити дійсно реальну політику. От, наприклад, сьогодні прямо на сесії вчинили жалюгідну бійку між собою голова Білгород-Дністровської районної ради Григорій Мельниченко з мером Білгорода-Дністровського Віталієм Гражданом. Перший - це одночасно зять колишнього голови обласної адміністрації та екс-нардепа Гриневецького, відомий також як навідник ворожих ракетних ударів по мосту у Затоці у травні цього року .А другий - був обраний мером від проросійської партії "ОПЗЗЖ". Які високі відносини.

Паралельно прокуратура вилучила у одного з депутатів Одеської міської ради 2,5 мільйони гривень за сепаратизм. Ми знаємо ім'я цього депутата - це представник "ОПЗЖ" Віктор Баранський, давно відомий своєю відверто проросійською політичною позицію. Цікаво, що вилучені гроші він як раз намагався витратити на проросійську агітацію вже під час війни.

comments powered by HyperComments