Оперативна обстановка 30 березня: коротко про головне (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Четверг, 30 марта 2023, 11:53
Що в Одесі сказав про контрнаступ міністр оборони, як йде постачання бронетехніки та авіації, яка є загроза для Одеси від російського флоту та що відбувається на фронті станом на 30 березня.

Напередодні, 29 березня, в Одесі побував міністр оборони України Олексій Резніков. Він розповів, що контрнаступ армії України відбудеться у квітні-травні, але не сказав більше жодних деталей окрім участі у цьому наступі наданих Україні танків.

До речі, про танки. Україна отримує танки Leopard. Це 18 танків від Німеччини, яка обіцяла у першій поставці 14, а насправді надала на 4 танки більше. 3 танки надала Португалія, ще 6 найближчим часом відправить Іспанія. І це не рахуючи вже наданих танків Leopard з Польщі. Окрім того, вже є в Україні частина чи навіть всі танки з Великобританії Challenger 2. Також вже в Україні так звані "колісні танки" AMX-10 з Франції, німецькі важкі БМП Marder та американські універсальні БТР Stryker. Загалом все це спричиняє "задній" біль у російських пропагандистів.

Вирішується питання про постачання літаків. Україна вже отримала перші МіГ-29 з Польщі та Словаччини. Йдуть перемовини про надання Україні не менше ніж 40 винищувачів четвертого покоління Mirage-2000 французького виробництва.

На фронті фактично захлинувся російський наступ на Бахмут - бої там йдуть з меншою інтенсивністю, росіян відтіснили від деяких важливих шляхів, що ведуть до напівоточеного міста. Продовжуютья бої під Авдіївкою. ЗСУ взяли під вогневий контроль Кінбурнську косу.

На морі російський флот тримає всього один підводний ракетоносець та всього 6-7 бойових одиниць. Це фактично імітаці загрози для Одеси та інших міст України.

comments powered by HyperComments