ТРАНСПОРТ

20:12
З 14 листопада вперше за час війни пішли пасажирські потяги до Миколаєва.
17:37
Після успіху недавнього туристичного ретро-туру з паровозом на Гайворонській вузькоколійці Одеської залізниці вже 26 листопада відбудеться наступний аналогічний тур.
14:37
Керівник "Укрзалізниці" Олександр Камишін у своєму телеграм-каналі продемонстрував фото і відео зі станції Херсон після звільнення міста українською армією. Фото зроблені у суботу, 12 листопада.
10:30
Це робиться як символічний жест віри у майбутню перемогу та швидке відновлення пасажирського залізничного сполучення з деокупованими українськими містами.
09:19
Загалом за період дії "зернового коридору" з морських портів Одеської області вивезли на експорт більш як 10,5 мільйонів тон вантажів - української аграрної продукції.
14:17
Всі три мости через Дніпро у Херсонській області були знищені росіянами перед їх відступом з Херсону та правобережжя Дніпра. Всі мости можна побачити в одному відеоролику.
12:50
Вузлова станція Чоп у Закарпатті поступово стає пересадочним хабом для міжнародних залізничних рейсів з України до Словаччини, Чехії, Угорщини і Австрії.
18:28
Під час свого відступу з правого берега Дніпра російські окупанти знищили залізничні переправи у нижній течії Дніпра у Херсонській областіі.
17:37
Чи не вперше за історію судноплавства Сулінським гирлом Дунаю судноплавтво там буде здійснюватися цілодобово.
12:08
Три порти на Дунаї в південній частині Одеської області перевалили понад 11 млн. тон вантажів, збільшивши вантажообіг у 3,5 рази.
14:30
З 8 місяців війни з України вивезли на експорт більше 26 мільйонів тон аграрної продукції, в тому числі 10,1 мільйона тон "зерновим коридором" з морських портів Одеської області.
15:05
Останніми днями Гайворонська вузькоколійка, що відноситься до регіонального філіалу "Одеська залізниця" "Укрзалізниці" вперше за кілька десятків років отримала поповнення рухомого складу. Це два капітально відремонтовані пасажирські вагони.
15:20
Керівник залізниці Молдови Олег Тофілат заявив, що лише початок війни не дав можливості запуску міжнародного пасажирського потяга між Одесою та Яссами через Кишинів. А після війни цей напрямок обов'язково запустять.
13:03
З 9 листопада почалися тестові рейси українського потяга відновленою залізницею, яка поєднує дві частини Закарпаття через територію Румунії.
10:32
А за підсумками 10 місяців 2022 року, з січня по жовтень - перевезено залізничним транспортом майже 130 мільйонів тон вантажів. Значна їх кількість спрямована на експорт до морських та річкових портів Одеської області.
09:20
Які зміни чекають на роботу "зернового коридору" з морських портів Одеської області? Вже наступного тижня слід чекати наступного рішення на рівні ООН і Туреччини як гарантів безпеки судноплавства.
15:05
Показуємо, як виглядає справжній автомобіль-лімузин ЗІМ, який зберігся на Гайворонській вузькоколійці Одеської залізниці.
10:01
8 листопада, після деякої перерви у відправленнях суден з портів Одеської області, туди йдуть під завантаження 8 балкерів.
15:50
"Українське Дунайське пароплавство" (УДП) протягом десяти місяців 2022 року відремонтувало 9 самохідних і 29 несамохідних одиниць флоту. Про це повідомив в.о. генерального директора підприємства Дмитро Москаленко.
10:42
Частина магістральних та маневрових тепловозів Одеської залізниці, що працюють в прифронтовій зоні Миколаївської та Херсонської областей, захищають імпровізованим бронезахистом.
19:35
5 листопада по лінії Гайворонської вузькоколійки, що відноситься до Одеської залізниці, курсував туристичний ретро-потяг під справжньою паровою тягою.
14:31
Служба автодоріг Одеської області повідомляє, що розпочато аварійно ремонтні роботи автомобільної дороги Т-1627, яка йде від Арцизу через Тарутино до кордону з Молдовою.
13:02
Взявшись міняти повітряний фільтр, можна помітити сліди оливи на старому і перелякатися. Звідки там олива? Можливо, це симптом серйозної поломки? Можливо. Але не факт. Розглянемо випадки, коли можна розслабитися, а коли варто бити на сполох.
16:51
Вже декілька днів в Одесі трамвай №10 не ходить до центра міста. Це створило незручності для десятків тисяч одеситів. Як можна вирішити проблему?
11:25
З 4 листопада припиняється катерне пасажирське сполучення Дністровським лиманом по маршруту Білгород-Дністровський - Овідіополь.