Транспорт

15:28
У портах Миколаївської області та у Херсоні залишаються заблокованими з початку війни 14 турецьких суден. Зараз у них є можливість вийти в море.
12:12
Внаслідок переорієнтації вантажних перевезень на дунайські порти Одеської області там відкрито вже три регулярних контейнерних лінії.
17:26
Термін дії "зернової ініціативи", яка дозволяє безпечне судноплавство з морських портів Одеської області суто для експорту українського зерна та іншої аграрної продукції подовжили.
15:07
З портів Одеськеої області 17 травня вийшло останнє судно у рамках поточної "зернової угоди".
12:33
Залізничним транспортом до порту Рені на півдні Одеської області планують доставляти до 100 вагонів аграрних вантажів кожного дня.
16:06
"Укрзалізниця" отримала дозвіл на відновлення руху ділянкою колії на Хмельниччині, яку було закрито для пасажирських поїздів після ворожого обстрілу 13 травня.
15:25
Через блокування Росією роботи "зернового коридору" у портах Одеської області значно знизилися темпи перевантаження зерна. Про це повідомив директор департаменту комерційної роботи "Укрзалізниці" Валерій Ткачов.
11:33
Залізничникам передали від USAID велику партію дизель-генераторів для забезпечення перевезень в умовах обмежень чи аварій з електропостачанням.
17:48
Починаючи з 9 травня жодне судно, яке б прямувало під завантаження до морських портів Одеської області, не пройшло інспекції у Босфорі. Таким чином, "зерновий коридор" фактично припинив свою дію.
16:26
«Укрзалізниця» та литовські залізничники планують створити незалежну систему експлуатації залізниці на мережі колій 1520 мм. З цього випливає, що через територію Польщі створять, як мінімум, одну лінію колії 1520 мм.
10:10
Уряд навіть в умовах воєнного часу готується до передачі в концесію частини державних терміналів порту Чорноморськ під Одесою.
10:20
Порт Білгорода-Дністровського в Одеській області виставили на продаж в третій раз.
11:39
Через ремонт дороги на автотрасі М15 Одеса - Рені буде ускладнення руху транспорту.
09:31
Судноплавство "зерновим коридором" з морських портів Одеської області відновлено з 9 травня, у Туреччині сьогодні розпочинаються перемовини щодо продовження його діяльності після 15 травня. А за перший тиждень травня з портів "Великої Одеси" експортували всього трохи більше 400 тисяч тон аграрних вантажів.
16:50
Ізмаїльський морський порт на початку травня 2023 року виконав річний план з вантажопереробки, опрацювавши понад 6 млн тонн вантажів. Про це повідомила прес-служба ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ).
12:22
У напрямку до порту Ізмаїл на півдні Одеської області утворилася черга з залізничних вагонів, обробка якої може зайняти майже місяць.
17:02
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури за погодженням уряду призначило нових керівників ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) та ДП «Укрводшлях». Про це повідомила прес-служба МІУ.
14:47
Діяльність "зернового коридору" до морських портів Одеської області знову заблокована через фактичний саботаж росіянами передбачених "Зерновою ініціативою" під егідою ООН інспекцій торгівельних суден.
17:28
Згоди щодо дозволу для нових суден, які б мали вивозити з України зерно Чорним морем, не було досягнуто під час переговорів у Туреччині. Наразі "зернову угоду", яка діє до 18 травня, рф погрожує не подовжити.
14:56
На сесії міської ради Одеси ухвалили рішення, 8п яким списують 29 старих тролейбусів.
12:58
З 15 травня почне курсувати регіональний експрес між Одесою та Вінницею. На цьому маршруті буде працювати модернізована електричка.
11:26
Державна стивідорна компанія "Морський порт Южний" підвела підсумки роботи за 4 місяці 2023 року.
12:40
Незважаючи на те, що ситуація з просіданням грунту в Одесі на узвозі Маринеска навіть не досліджена, один з депутатів міської ради вже планує закриття там руху трамваїв.
11:01
На двох залізничних переходах через кордон з Молдовою в Одеській області на магістралі до порту Рені спростили прикордонний контроль.
16:21
Повітряний прос ір України можуть відкрити частково для цивільної авіації навіть до завершення війни