Переведення мостових кранів на радіокерування

Суббота, 27 мая 2023, 16:01
Як відомо, мостові крани найчастіше управляються двома способами: або зі стаціонарного пульта в крановій кабіні, яка прикріплена до мостової конструкції, або за допомогою звичайного провідного пульта. Однак кожен із цих традиційних методів має певні недоліки. Зокрема, якщо оператор-кранівник знаходиться на певній висоті в кабіні, то необхідно задіяти ще одного працівника – стропальника, який закріплюватиме та відкріплюватиме вантажі.
Переведення мостових кранів на радіокерування

Якщо ж кранівник керує краном із підлоги за допомогою провідного пульта, то він, по суті, є «прив'язаним» до мосту крана, тому повинен слідувати за ним - при цьому є ризик спіткнутися або послизнутися, у результаті чого впасти. Крім того, кабель, що з'єднує пульт і приймач на крані, може зачепитися за будь-яку перешкоду або заважати іншим співробітникам, які працюють поблизу зони дії крана.

З цих причин оператор змушений пересуватися досить повільно, тим самим знижуючи швидкість виконання необхідних підйомно-транспортних робіт. Якщо ж перевести мостовий кран на дистанційне радіоуправління, можна уникнути всіх цих проблем. Витрачати гроші на оплату стропальника не доведеться, тому що виконувати його обов’язки зможе оператор. Більше того, використання сучасного радіопульта дозволяє швидко та ефективно працювати тому навіть з кількома вантажопідйомними кранами одночасно.

Переведення крана на дистанційне радіоуправління з підлоги суттєво підвищує безпеку під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт. За допомогою бездротового радіопульта оператор може досить швидко переміщатися разом із вантажем та навколо нього, позбавляючись будь-якої можливої небезпеки, пов'язаної з транспортуванням вантажу. При цьому можливість вільно переміщатися дозволяє оператору в будь-який момент перебувати на значній відстані від транспортуємого вантажу, але в той же час - у такому місці, де буде найкращий огляд для нього.

Система дистанційного керування краном складається з портативного передавача (пульта), який генерує кодовані радіосигнали, а також із приймача, стаціонарно встановленого на крані та підключеного до його відповідних механізмів. Така система бездротового управління крановою технікою забезпечує миттєве виконання всіх можливих команд із підйому, опускання та переміщення вантажів.

Сучасні передавачі виконані у вигляді традиційних кнопкових пультів або джойстиків. Різні моделі радіопультів можуть відрізнятися за частотою роботи, радіусом дії, діапазоном робочих температур, кількістю клавіш, джерелами живлення (пальчикові батарейки або акумулятор) тощо.

Дізнатися докладно - як саме здійснюється переведення кранів на радіокерування - https://kzpto.com.ua/uk/radiokeruvannya-kranom/ та скільки це коштує, можна на сайті Київського заводу підіймально-транспортного обладнання, фахівці якого мають величезний досвід виконання таких робіт.

Адреса заводського сайту - www.kzpto.com.ua

ТЕГИ: кран
comments powered by HyperComments