Одеса і Київ стали цілями масштабного російського удару

Олександр Вельможко  |  Среда, 30 августа 2023, 09:29
В ніч на 30 серпня росіяни завдали наймасовійший ракетно-дроновий удар аж з весни. Його головними цілями стали Одеса та Київ. Одночасно ЗСУ різними засобами здійснили масовану атаку безпілотниками по військовим об'єктам по всій західній частині росії та на окупованих територіях.

Минулої ночі ворог одночасно атакував наші міста авіаційними ракетами Х-101 з бомбардувальників Ту-95, балістичними ракетами та кількома групами дронів-камікадзе. В Одесі повітряна тривога тривала з 3-ї та аж до 6-ї години ранку 30 серпня.

В Одесі вночі під час повітряної тривоги обласна військова адміністрація повідомляла про ракетний удар. Різні телеграм-канали писали про ракети "Калібр", начебто запущені з кораблів у бік Одеси.

За даними командування ЗСУ цієї ночі було зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі. Це 28 ракет типу Х-101/Х-555/Х-55 були випущені з 11 бомбардувальників Ту-95, випущених з Каспію та району Енгельса. Також було 16 ударних дронів типу "шахед" з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

ППО знищила усі 28 крилатих ракет та 15 безпілотників у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей.

У бік Одеси летіли 8 крилатих ракет над морем, які були знищені всі. Також 5 дронів збили над Миколаївською та Кіровоградською областями.

Такого потужного нападу Київ не відчував від весни. Ворог здійснив масовану, комбіновану атаку з використанням безпілотників та ракет. Спершу рашисти застосували ударні безпілотники. Кілька груп дронів прямували на Київ з різних  напрямків. Невдовзі, вже після 4-ї ранку, на столицю полетіли ракети, запущені з бомбардувальників Ту-95. Загалом, силами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей

В Київській області виникли пожежі від падіння уламків ракет і дронів - у Бучанському та Фастівському районах. Частина уламків впала на цвинтар.

У Житомирській області було атаковано інфраструктурний об'єкт. Внаслідок падіння уламків дрона пошкоджене залізничне полотно.

Також ЗСУ різними способами здійснили кілька атак безпілотниками на росіян. Так, на військовому аеродромі у Пскові внаслідок удару безпілотниками згоріли 4 транспортних літаки Іл-76. "Бавовна" пролунала у будівлі слідчого комітету росії у Брянську та на заводі мікроелектроніки  "Кремній ЕЛ", який виробляє компоненти для Іскандерів та Панцирів. Почалась пожежа.. Атака безпілотників була і в окупованому Севастополі. Також вибухи лунали в Орловській, Рязанській та Тульській областях.

comments powered by HyperComments