У путіна немає сил для здійснення планів захопити Одесу (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Вторник, 10 мая 2022, 23:52
Головні події дня 10 травня в Одесі: плани путіна по захопленню нашого міста та чи загрожує Одеській області російський флот.
У путіна немає сил для здійснення планів захопити Одесу (ВІДЕО)

Завершується 76-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників, 10 травня. Після вчорашніх шалених обстрілів сьогодні в Одесі та Одеській області все спокійно, майже без обстрілів. 

Лише вдень одесити чули вибух - це росіяни знов намагалися поцілити однією ракетою міст через Дністровський лиман у Затоці на півдні Одеської області. Це вже четверта атака цього мосту. Ракету, скоріш за все, збили.

Але тим часом американська розвідка знову розповідає про те, що у путіна все ще є плани по захопленню Одеси, прориву до Придністров'я та відрізанню України від моря. Дулю з маком він вже отримав, а не Одесу. У росії немає сил на те, щоб прорвати фронт у Херсонській області між Херсоном та Миколаєвом. І тому російська армія не зможе захопити Одесу чи навіть наблизитися до неї. Доки на цьому світі є місто Миколаїв, якому мої честь та шана, доти ніяке хуйло не зможе навіть мріяти про Одесу. Роздмухати пожежу війни у Придністров'ї, як би путін не хотів, але він це не зміг - бо самі мешканці невизнаної держави не хотять воювати за росію. А своїх сил росіяни мають лише півтори-дві тисячи солдат і все. Будь-яка спроба висадити там повітряний десант завершиться тим, що всі російські літаки зіб'ють.

Залишається ще гіпотетичний морський десант - але і тут фіга без масла путіну, а не десант. От, наприклад, 9 травня майже весь російський флот був у морі - але більшість кораблів тинялася біля узбережжя Криму між Севастополем та Євпаторією. Лише один фрегат та один десантний корабель ризикнули відійти трохи на захід від Севастополя. А чому? А тому що вони просто не мають жодного корабля з системою ППО великого радіусу дії і бояться повітряних та ракетних ударів. Після того, як було знищено крейсер "Москва", вони взагалі бояться підходити до берегів Одеської області. Лише одного разу вони відправили великий корабель кудись неподалік острова Зміїіний - і ми ще з вечора 5 травня не знаємо, що з ним трапилось. Але з трьох ракетних фрегатів проекту 11356 вчора у морі був лише один. А чому один? Все просто - адже фрегат "Адмирал Эссен" був пошкоджений ще на початку квітня, відремонтували його чи ні - наразі невідомо. А ще один, "Адмирал Григорович" або "Адмирал Макаров", потрапив під удар біля Зміїного. Скоріш за все, він не затонув, але має пошкодження і зараз небоєздатний. 

Острів Зміїний росіяни спробували перетворити на військову базу для спостереження та дій проти узбережжя Одеської області. Але замість цього острів став кладовищем загиблих кораблів російського флоту, його бомбить українська авіація, майже щодня окупантів там настигає кара з "Байрактара", їх особовий склад, техніку та навіть вертольоти методично знищують. Тобто - ЗСУ користуються бажанням росіян утримати Зміїний та перетворили його на чергову м'ясорубку. Росіяни кидають фейки про те, що самі завдали тих чи інших втрат українцям, які, начебто, спробували висадити на острові свій десант. Але навіщо? Якощо ЗСУ захоплять острів знову - то вже росіяни візьмуть його в блокаду та будуть так само знищувати там наші сили ракетними, морськими та авіаційними ударами. Нам це треба? Ні, краще, щоб поки що на окупованому острові залишались росіяни - щоб їх там обстрілювати.

На інших ділянках фронту росіяни намагаються йти в наступ в Луганській області біля Рубіжного та деяких інших населених пунктів. Продовжується облога Маріуполя - на "Азовсталі". Але натомість армія України наступає у Харківській області, звільнюючи все нові й нові населені пункти. Незважаючи на все ще наявну перевагу росіян у чисельності живої сили та техніки, якісна перевага - вже у ЗСУ. Українські військові більш вмотивовані захищати Україну та вигнати окупантів куди якнайдалі курсом російського військового корабля. Оновлена артилерія ЗСУ має більшу точність та далекобійність. По чисельності танків ЗСУ має або паритет, або перевагу над росіяними. Абсолютну перевагу ЗСУ мають у протитанкових засобах, що дуже важливо при обороні та виснаженні сил ворога. 

 І саме ці успіхи на фронті, а також підписання президентом США Джо Байденом закону про ленд-ліз дають підгрунтя для визначення головної позиції України для завершення війни. Це звільнення всіх окупованих та захоплених територій, про що заявив сьогодні міністр іноземних справ Дмитро Кулеба. За його словам, ще кілька тижнів тому успіхом вважалося би повернення до стану на 24 лютого - тобто з окупованим Кримом та неконтрольованим Донбасом. Але зараз Україна має вже достатньо сил для того, щоб після завершення нинішньої битви за Донбас повністью звільнити всю територію України.

comments powered by HyperComments