Росіяни атакували Одеську область гіперзвуковими ракетами у день перемоги (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Понедельник, 9 мая 2022, 23:33
9 травня станом на вечір росіяни тричі завдавали ракетних ударів по Одесі та Одеській області. Так росіяни відзначають день перемоги над німецьким нацизмом - гатять ракетами по Україні, яка саме за свій вклад у боротьбу з німецьким нацизмом стала однією з держав - співзасновниць ООН.
Росіяни атакували Одеську область гіперзвуковими ракетами у день перемоги (ВІДЕО)

9 травня - це день, коли 77 років тому закінчилася Велика Вітчизняна війна проти нацистських загарбників. 9 травня - це 75-й день Великої Вітчизняної війни проти рашистських загарбників. І саме в цей день нацисти три рази обстрілювали ракетами Одеську область та Одесу.

Першого удару вони завдали вранці. Було випущено чотири надзвукових крилатих протикорабельних ракети "Онікс" комплексу "Бастіон", по одному з інфраструктурних об'єктів на півдні Одеської області біля міста Арциз. Росіяни через своє міністерство так званої оборони розвідають, як "знищили" кілька українських вертольотів на давно не працюючому військовому аеродромі, який було закинуто ще у 90-ті роки. Але місто Арциз зараз без електрики.

Другого удару росіяни завдали по Одеській області вже надвечір, після 19-ї години. Вони випустили три ракети "Кинджал" з стратегічного бомбардувальника Ту-22. Удар було завдано по курорту Затока. Зруйновано 5 будівель туристичної інфраструктури. Постраждало 2 людини, вони у лікарні. Головний об'єкт в Затоці цілий. Ракети "Кинджал" - це версія балістичних ракет "Іскандер" авіаційного використання. Вони летять зі швидкістю до 4000 км/год і тому їх майже неможливо перехопити системами ППО. На даний час у всій росії нести такі ракети можуть лише чотири літаки: пара бомбардувальників Ту-22 та пара винищувачів МіГ-31, на яких ці ракети проходили випробування. 

Удари гіперзвуковими ракетами по базах відпочинку - це все одно, що сходити у  туалет з стодоларовими банкнотами замість туалетного паперу. А тим часом росіяни вже волають, що на атакованих базах відпочинку були бази найманців з артилерією для обстрілів острову Зміїний. Але росіяни навіть не думають, що звичайній артилерії, навіть НАТОвського стандарту, не вистачить далекобійности для обстрілу Зміїного. Боже, які кончені.

Третій потужний удар було завдано безпосередньо по Одесі після 22:30 - відразу по декількох районах міста. Подробиці пізніше.

В Одесі побував сьогодні президент Европейської Ради Шарль Мішель разом з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. Вони виглядають як брати-близнюки. Мішель підкреслив, що українці, які захищають європейську Одесу від російської агресії - не одинокі, за них весь Євросоюз. 

Тим часом Євросоюз вводить шостий пакет санкцій проти росії. Страждають нові банки, які відключають від SWIFT, Європа поступово відмовляється від закупівель російських нафти та газу. А як раз зараз президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз. А це означає, що США фактично прирівняли путіна до Гітлера. Військово-політичні та економічні засоби, якими зараз США підтримують Україну - приблизно такого ж масштабу, як США підтримували Великобританію та СРСР до того моменту, як у Другу Світову війну втрутилася Японія та сама напала на США. Тобто, США зараз такий же сильний невоюючий союзник України, як вони були невоюючим союзником Великобританії майже весь 1941 рік - найважчий, але із впевненістю у подальшій перемозі.

Тим часом на фронті ворог продовжує намагатись наступати на Донбасі. Вони змогли зайняти вщент зруйноване містечко Попасна, вклинившись у нашу оборону. Вони намагаються наступати на напрямку між вузлами оборони ЗСУ у Лисичанську-Сєверодонецьку та Слов'янську-Краматорську. Також вони намагаються наступати від Ізюму, щоб "перерізати" залізницю, яка йде до Слов'янську. Але є одне "але". Це не маневрені бої з глибокими проривами та активним рухом. Росіяни буквально "вигризають" кожен метр зайнятої території ціною дуже великих втрат - приблизно як у боях-м'ясорубках у Першій світовій війні.

А поки вони ламають собі зуби на Донбасі - продовжується український наступ від Харкова. За сьогодні звільнено ще чотири населених пункти - це села Верхній Салтів, Замуйлівка, Байрак та Рубіжне. Цей наступ створює загрозу оточення для російського угруповання біля Ізюму - найчисленнішого на фронті.

Тримається Маріуполь.

На всіх ділянках фронту активізувалася українська авіація. Наші літаки завдають удари по ворожих позиціях, в тому числі знову повністю знищено ворожі сили на окупованному острові Зміїний в Одеській області.

У самій росії все погано. У них сьогодні був парад перемоги 9 травня. Було ясно та сонячно, але "погана погода" заважала піднятися в небо бодай одному російському літаку - тому всі військові паради у всіх їх містах пройшли без авіації. Адже "погана погода" - це 199 літаків та 158 вертольотів, які були знищені під час війни. Їх парад був майже без військової техніки - адже росія за 75 днів втратила 1145 танків, 2764 бронемашини, 698 одиниць артилерії та РСЗВ, 87 установок ППО та іншу військову техніку. Міжнародна ізоляція режиму путіна досягла таких масштабів, що підтримати його на параді перемоги не знайшов можливості навіть Лукашенко. 

Ми чекали, що саме 9 травня путін проголосить мобілізацію, оголосить повномасштабну війну Україні або, щоб хоч якось прикрасити своє убоге життя, анексує "ОРДЛО", Херсон чи Бердянск. Дзуськи. Він не спромігся на жоден рішучий крок по ескалації війни, обмежившись лише фразами про "вимушеність" своїх дій та протистоянням росії всьому світу. Коротше, путін здувся.

І тому все, що далі може бути - це затягування війни у позиційній фазі з одночасними ракетними обстрілами Одеси та інших міст України.

comments powered by HyperComments